Asgari ücretten ve memur maaşlarından vergi alınmayacak: Kanun teklifi TBMM'den geçti

Asgari ücretli çalışanların ve memurlardan vergi alınmamasını da içeren kanun teklifi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Teklifle, savunma sanayisi projelerinde katma değer vergisi de istisnası kapsamına alındı. Meclis bu kanun teklifinin kabul edilmesinin ardından 4 Ocak’a kadar çalışmalarına ara verdi.

Asgari ücretten ve memur maaşlarından vergi alınmayacak: Kanun teklifi TBMM'den geçti

Milyonları ilgilendiren vergikanun teklifiMeclis’ten geldi.

Asgari ücretten ve memurların maaşlarından gelir ile damga vergisinin alınmamasını da içeren kanun teklifi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Teklifle, asgari ücretin aylık brüt tutarının yüzde 85'i gelir vergisinden istisna edildiği için uygulama alanı kalmayan “Asgari Geçim İndirimi” düzenlemesi yürürlükten kalktı.

SAVUNMA SANAYİYE DESTEK

Kanun teklifi ile Milli Savunma Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığınca yürütülen projelerde katma değer vergisi istisnası kapsamına alındı.

KEFALET SENETLERİNE ELEKTRONİK İMZA

BOTAŞ'ın Ticaret Bakanlığına bağlı tahsil dairelerine, yapılandırılmış borçlarında gecikme zammı ve gecikme faizlerinden oluşan borçları Hazineden mahsup edilecek.

Türkiye'de yerleşik sigorta şirketlerince düzenlenen kefalet senetleri de güvenli elektronik imza ile düzenlenebilecek.

# vergi # tbmm # meclis # Milli Savunma Bakanlığı # Asgari ücret # maaş # kanun teklifi # memur maaşları # botaş # ticaret bakanlığı # sigorta # asgari geçim indirimi # Savunma Sanayii Başkanlığı # damga vergisi