Avrupa'da enerji krizi derinleşiyor: Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Ali Mercan Avrupa'daki enerji krizini anlattı

Enerji fiyatlarındaki büyük artış ve AB liderler zirvesinden çıkan farklı sesler Avrupa'daki enerji krizini derinleştirdi. Almanya, Fransa ve Polonya enerji sorunuyla ilgili farklı öneriler sunuyor. Krizde ABD'nin etkisi azalırken çözüm için Avrasya seçeneği öne çıkıyor. Avrupa'da yaşanan enerji krizi ve etkilerini değerlendiren Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Ali Mercan, "Kuzey Akım 2 yürürlüğe konulmadan, şu anki siyaset sürdürülebilir değil" dedi.

Avrupa'da enerji krizi derinleşiyor: Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Ali Mercan Avrupa'daki enerji krizini anlattı

Avrupa, son dönemde iyice artan enerji krizini aşmakta zorlanıyor.

Almanya'da iktidara gelen yeni koalisyon hükümetinin Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Kuzey Akım 2'ye çalışma izninin verilmeyeceğini açıkladı.

Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Ali Mercan, ''Uluslararası çelişmelerden bağımsız olarak düşünülemez. Kuzey Akım 2'nin inşaatı bitmiş durumda. Sadece çalışma izninin verilmesi kaldı. Annalena Baerbock, 'kuzey akım 2'ye çalışma izni vermeyeceğiz' dedi.'' ifadelerini kullandı.

"ALMANYA İLE RUSYA'NIN ÇIKARLARI ORTAK"

Baerbock Yeşiller Partisi Başbakan adayıydı. Yeşiller Partisi ise ABD politikalarının Avrupa'daki uygulayıcısı olarak dikkat çekiyor.

Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Ali Mercan, projenin Rusya ve Almanya başta olmak üzere bütün Avrupa için hayati olduğunu söyledi, ''Almanya'nın Rusya ve çinle ekonomik, güvenlik vs. ilişkileri iç içe geçmiştir. Bu tür çelişkili politikaların devam etmesi mümkün değildir.'' dedi.

MERKEL'DEN SONRA NE OLACAK?

Ali Mercan, Angela Merkel'den sonra şu anki Alman hükümetinde Başbakan Olaf Scholz'un devam ettirdiği devlet geleneğinin hakim olacağına dikkat çekti.

Mercan, önümüzdeki dönemde ABD'nin Avrupa üzerinde etkisinin kırılmasının sürpriz olmayacağına işaret etti. ABD'nin Avrupa'ya sunduğu ya da sunacağı somut bir şeyin bulunmadığını belirtti.

TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKA HAMLESİ KRİTİK

ABD için Türkiye'nin stratejik rolü ve konumuna da dikkat çeken Ali Mercan, ''Bütüncül politika izlenmesi halinde Türkiye Avrupa'yı olumlu yönde etkileyebilir.'' dedi.

# abd # türkiye # rusya # çin # vatan partisi # almanya # avrupa # Merkel # enerji # Kuzey Akım 2 # Olaf Scholz # Ali Mercan # Annalena Baerbock # avrupa enerji krizi