Konteynerlerde yaşam savaşı: 5 ay geçti yangınzedeler hala evsiz

Antalya’nın Manavgat ilçesinde terör örgütü PKK’nın çıkardığı yangınlarda vatandaşların ev ve üretim alanları kül oldu. Yangınlarla mücadelenin ilk günlerinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, evsiz kalan vatandaşların en kısa sürede yeni evlerine yerleştirileceği sözü vermişti. Felaketin üzerinden 5 ay geçmesine rağmen hâlâ konteynerlerde yaşayan birçok aileyi zorlu bir kış bekliyor. Doğan ailesi, o ailelerden yalnızca biri. Yaşadıkları konteynerin kapılarını Ulusal Kanal’a açtılar.

Konteynerlerde yaşam savaşı: 5 ay geçti yangınzedeler hala evsiz

Doğan ailesi, Antalya’nın Manavgat ilçesinde PKK’nın çıkardığı yangının Oymapınar Mahallesine sıçraması sonucu varını yoğunu kaybetti. Alevlerin arasından canlarını bir de traktörlerini kurtarabildiler.

Tek odalı konteyneri kendi imkanlarıyla genişlettiler. Ortasına da bir odun sobası kurdular. Ateş etrafında toplaşıp söyleşmek Yörük yaşamının vazgeçilmezi.

4 hanesi birden yanan Doğan ailesi, hisseli arazilerle ilgili mevzuat engeli yüzünden yanan evlerinin yerine yenisinin yapılmadığını anlattı.

Onlar, evleri yeniden kurulsun, ocakları yeniden tütsün istiyor. Devletten tek istekleri, yuvalarının bedelsiz yapılması.

# antalya # manavgat # konteyner