Araç piyasasında döviz kuru düşüşü

Otomobil piyasasında kurdaki yükseliş ile artan fiyatlar düşüşe geçti. Bazı markalar indirimli fiyatları yansıtırken bazıları ise güncelleme çalışmalarına devam ediyor. Peki sıfır araç piyasasındaki düşüş ikinci el araçları nasıl etkileyecek? Ayrıntılar haberimizde.

Araç piyasasında döviz kuru düşüşü

Haber: İnci Erdoğan - Kamera: Melik Nacar

Kur etkisiyle artan fiyatlar düşüşe geçti. Otomobil fiyatlarına güncelleme geldi.

Döviz kurunda yaşanan düşüş sonrası otomobil piyasasında fiyatlar güncellendi. Bazı markalar indirimi fiyatları yansıtırken bazıları ise güncelleme çalışmalara devam ediyor.

Kurdaki dalgalanmadan en fazla etkilenen sektörlerden biri de otobomil sektörüydü. Kurdaki düşüş te en fazla bu sektörü etkiledi. Sıfır otomobil fiyatları düşüşe geçti.

Toyota Sonkar Genel Müdürü Aykan Ceylan, sıfır araç fiyatlarında yüzde 10 ila 30 arasında indirim olacağını söyledi:

- Kurların artışlıyla ve ülkemizdeki ötv baremi nedeniyle fiyatlar biden anormal derecede arttı otomobillerde. Şimdi kurlar düştü, hemen olmasa da 10 gün içerisinde sıfır otomobil fiyatlarına %10-30 arasında indirim olarak yansıyacağını öngörüyorum.

Yüksek kur ile gümrükten geçen ithal araçların düşük kurla fiyatlandırılamayacağını söyleyen Ceylan, kurdaki istikrara bağlı olarak fiyatların düşebileceğini söyledi:

- Sıfır araç fiyatlarındaki düşüş ikinci ele nasıl yansıyacak ne zaman yansıyacak?

# ekonomi # indirim # zam # dolar # toyota # Euro # döviz kuru # Türk lirası # ikinci el araç # araç piyasası # araba fiyatları # otomobil fiyatları # sıfır araç