Afganistan Başbakan Yardımcısı Abdulgani Birader: ''ABD Afganistan'da intikam arayışında''

Afganistan Başbakan Yardımcısı Abdulgani Birader, ülkenin yurt dışında dondurulan rezervlerinin Afgan halkına ait olduğunu söyledi. Birader, "ABD intikam almaya çalışıyor" dedi.

Afganistan Başbakan Yardımcısı Abdulgani Birader: ''ABD Afganistan'da intikam arayışında''

Afganistan Başbakan Yardımcısı Molla Abdulgani Birader, yurt dışında dondurulan rezervlerin, hükümetlere değil Afgan haltına ait olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Afgan halkına yenildiği için ülkeden intikam almaya çalıştığını vurgulayan Birader, batılı ülkelerin ve yurt içindeki batı yanlılarının da Afganistan ekonomisinin sorunlu olmasını istediğini belirtti.

Birader, "Ülkede ekonomik sorunlar gün geçtikçe daha da artıyor. Ekonomik sorunları olan bir ülke sadece kendisine değil başka ülkelere de zarar verebilir" dedi.

Afganistan’da Taliban'ın iktidara gelmesinin ardından ülkeye yönelik uluslararası yardımlar sona ermişti.

Dünya Bankası, IMF ve ABD Merkez Bankası Afganistan'ın uluslararası fonlara erişimini kesmiş, ABD yönetimi Afgan hükümetinin Amerikan bankalarındaki rezervlerini dondurmuştu.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Afganistan'da nüfusun yarısından fazlasına tekabül eden 22,8 milyon kişinin ciddi anlamda gıda sıkıntısı yaşayacağı tahmin ediliyor.

# dünya bankası # imf # Afganistan # taliban # Birleşmiş milletler # abd merkez bankası # fon # ABD Afganistan # abd afganistan ilişkileri # ABD Afganistan Taliban # abdulgani birader # taliban abd afganistan