Çip üretisicisi Intel Çin'den özür diledi

Tedarikçi firmalara "Sincan'dan kaçının" çağrısı yapan ABD'li çip üreticisi Intel Çin'den özür diledi. Sincan'da "Zorla çalıştırma yoluyla üretim yapıldığını" iddia eden ABD'li şirket boykot edildi. Özür mesajı yayımlayan ABD'li şirket "Yol açtığımız dertler için değerli Çinli müşterilerimizden, ortaklarımızdan ve kamuoyundan özür diliyoruz. "ifadelerini kullandı.

Çip üretisicisi Intel Çin'den özür diledi

Önce Atlantik yalanlarına dahil oldu, boykot edildi, sonra özür diledi.

ABD'li çip üreticisi Intel, Çin'deki tedarikçilerine gönderdiği mektupta, Sincan'da "zorla çalıştırma yoluyla üretim yapıldığı"nı iddia etmişti. Tedarikçi firmalara "Sincan'dan kaçının" diyen ABD'li çip üreticisi Intel Çin'den özür diledi.

Mektubun, kamuoyuna yansımasının ardından şirket, Çin basınında eleştirilerin hedefi oldu ve sosyal medyada ürünlerine boykot çağrıları yapıldı.

Bunun üzerine mesaj yayınlayan Intel yetkilileri tarafından"Yol açtığımız dertler için değerli Çinli müşterilerimizden, ortaklarımızdan ve kamuoyundan özür diliyoruz. Intel, Çin için güvenilir bir teknoloji ortağı ve ortak gelişimin motoru olmayı sürdürecek." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan ABD Senatosu, 16 Aralık'ta Çin'in "zorla çalıştırma yoluyla üretim" yaptığına dair iddialar nedeniyle Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde üretilen ürünlerin ABD'ye ithalatını yasaklayan yasa tasarısını onaylamıştı.

# abd # boykot # uygur # Atlantik # sinciang # sincan uygur özerk bölgesi # Intel # ABD Çin İlişkileri # Çin Sinciang