Çiftçiler Ankara'da bir araya geldi: Borçlarını ödeyemeyen çiftçiler Tarım Kredi önünden seslendi

Borçlarını ödeyemeyen çiftçiler, Ankara'da Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri önünden seslendi. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ile konuşan çiftçiler, borçlarının yeniden yapılandırılmasını istedi ancak Poyraz’dan olumlu bir yanıt gelmedi. Görüşmeden sonra açıklama yapan çiftçiler, anaparanın 5 takside bölünmesi ve faizin silinmesi talebini yineledi.

Çiftçiler Ankara'da bir araya geldi: Borçlarını ödeyemeyen çiftçiler Tarım Kredi önünden seslendi

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Uğur Pideci

Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya giden çiftçiler Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri önünden sesini duyurmaya çalıştı.

Çiftçi Dayanışma Platformu Başkanı Ömer Sarı, ''Cumhurbaşkanımız ekonomik savaş ilan etti biz bu savaşın içinde olmayı kabul ediyoruz ama cephanemiz yok. Tohum, mazot lazım. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek bey Türkiye’nin dört bir köyünü geziyor. Sayın Doğu Perinçek’e gidin doğruları görün. Sayın Tarım Bakanı Doğu Perinçek’e gidin sorun.'' dedi.

ÇİFTÇİLER FAHRETTİN POYRAZ İLE GÖRÜŞTÜ

Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası'na borçlarını ödeyemeyen çiftçiler, Kooperatif Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ile konuştu. Çiftçiler, Poyraz’dan hacze uğrayacak çiftçilerin borçlarının yapılandırılmasını istedi.

Ömer Sarı, ''15 dakika ayak üstü tartışma yaşadık. Sorularımızı yanıtlayacağı yerde kendi sorunlarını anlattı. Ayrıyeten yapılandırma olsun onlar için de diye uğraştık. Sadece Amasya Büyükkızılca köyünde Tarım ve Kredi Kooperatifi’nde 300 tane çiftçimiz haciz korkusu yaşıyor, yapılandırmadan yararlanamamış'' ifadelerini kullandı.

Çiftçiler, Poyraz’ın görüşmede “Yüzde 6-7 faiz uyguluyoruz” dediğini aktardı. Kooperatif Genel Müdürü Poyraz’dan yapılandırma konusunda olumlu bir yanıt alamayan çiftçiler, sorularına tam cevap istediklerini ifade etti.

ÇİFTÇİLER YAPILANDIRMA TALEBİNİ YİNELEDİ

Çiftçiler, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz'ın yanı sıra Krediler ve Finansman Daire Başkanı Veysel Tolga Atik’le de yaklaşık 1 saatlik bir görüşme yaptı.

Görüşme sonrası üreticiler temaslarının ayrıntısını yaptıkları basın açıklaması ile kamuoyu paylaştı. Çaldıkları her kpaıdan çözüm talep eden üreticiler, girdi maliyetlerinin düşürülmesini, anaparanın 5 takside bölünmesi ve faizin silinmesi beklentisini de yineledi.

Ömer Sarı açıklamasında, ''Sayın müdürüm bize 2017’den önce olan çiftçilerimizin borçlarını bize liste olarak çıkarın. Çiftçilerimiz ne almış ne kadar faiz vermiş hodri meydan diyoruz çıkar borcumuzu. Biz faizleri hesaplayalım yüzde 250 faiz ortaya çıkacaktır. Yapılandırma yeterli değil vurgusu… Yüzde 30 peşinatı görememiş yüzde 30 u iki yılda kazanamayan insanlar var ödeyenler tarla sattı'' ifadelerine yer verdi.

# ankara # vatan partisi # ulusal kanal # Doğu Perinçek # çiftçi # üretim # Tarım # borç # Ziraat Bankası # mazot # tohum # Tarım Kredi # ömer sarı # Fahrettin Poyraz # çiftçi borçları