Çin Merkez Bankası'ndan faiz adımı

Çin Merkez Bankası, 20 ayın ardından bir yıllık kredi referans faiz oranını 5 baz puan indirdi, yüzde 3,85'ten yüzde 3,80'e düşürdü. Böylelikle beş yıllık faiz oranı değişmeden yüzde 4,65'te kaldı. Bu adımın, emlak sektöründeki gerileme ve virüs salgınlarından olumsuz etkilenen ekonomiye destek sağlaması bekleniyor.

Çin Merkez Bankası'ndan faiz adımı

20 ayın ardından faiz indirimi geldi, Çin Merkez Bankası bir yıllık kredi referans faiz oranını 5 baz puan indirdi.

Çin Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, yüzde 3,85 olan bir yıl vadeli kredi temel faizi Kasım ayında yüzde 3,80 olarak belirlendi. Beş yıllık faiz oranı değişmeden yüzde 4,65'te kaldı.

Bu Nisan 2020’den bu yana ilk indirimi işaret ediyor.

Bu adımın, emlak sektöründeki gerileme ve aralıklı bir şekilde ortaya çıkan virüs salgınlarından olumsuz etkilenen ekonomiye destek sağlaması bekleniyor.

Çin Başbakanı Li Keqiang, Çin'in Zorunlu Karşılık Oranı'nı düşürmek de dahil olmak üzere çeşitli para politikası araçlarına yer olduğunu söylemişti.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ülkenin tahvil piyasasını sarsan emlak geliştiricileri arasındaki likidite sıkışıklığının ortasında 2022'de ekonomiyi istikrara kavuşturma sözü verdi.

# çin # ekonomi # Çin Merkez Bankası # çin haberleri # çin ekonomisi # Çin Merkez Bankası faiz kararı # çin faiz # çin faiz indirimi