PKK'nın sözde hocalarına iddianame: Örgüt sempatizanları İBB'de işe başlamış

PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle Din Adamları Yardımlaşma Derneği üyesi 23 zanlı hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede dernek referansıyla bazı örgüt sempatizanlarının İBB'de işe başladığı da belirtildi.

PKK'nın sözde hocalarına iddianame: Örgüt sempatizanları İBB'de işe başlamış

Terör örgütü PKKpropagandası yapan Din Adamları Yardımlaşma Derneği'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bağlantısı ortaya çıktı.

PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle Din Adamları Yardımlaşma Derneği üyesi 23 zanlı hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede derneğin amacının Kürt kökenli vatandaşların dini inanç ve duygularını sömürmek, bu yolla örgüte sempati duymalarını sağlamak olduğu belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhinde propaganda yapıldı. Toplantılara zaman zaman Kandil'den gelen örgüt yöneticileri de katıldı.

BAZI ÖRGÜT SEMPATİZANLARININ İBB'DE İŞE BAŞLADIĞI BELİRTİLDİ

Derneğin kamu kuruluşlarına sızma çalışmalarına da iddianamede yer verildi. Sözde din adamlarının, dernek referansıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gassal olarak girmesi sağlandı.

İddiaya göre, maaşlarının bir kısmını derneğe aktarıyor, dolaylı olarak teröre destek veriyorlardı. Zanlılar, İBB'nin yardım amaçlı verdiği alışveriş kartlarını terörist ailelerine dağıtmakla da suçlanıyor.

335 sayfalık iddianamede derneğin 2013’te örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'ın talimatıyla yürüttüğü faaliyetlere de değinildi.

# istanbul # ibb # pkk # abdullah öcalan # propaganda # Din Adamları Yardımlaşma Derneği