Fransız medyasından skandal harita: AFP İstanbul ve Trakya'yı sildi

Fransız AFP Haber Ajansı, Türk SİHA’larına sahip olan ülkelerle ilgili hazırladığı haberinde büyük bir skandala imza attı. Ajans, hazırladığı haritada İstanbul’un Avrupa Yakası ile Trakya bölgesini Türkiye’den sildi… Dışişleri Bakanlığı'nın müdahalesiyle ajans geri atarak haritayı düzeltti.

Fransız medyasından skandal harita: AFP İstanbul ve Trakya'yı sildi

Fransa merkezli AFP haber ajansı, Türk SİHA'larından bahsedilen bir haberde yayınladığı haritayla büyük bir skandala imza attı. Haritada İstanbul'un bir bölümü ile Trakya'nın olmaması tepki çekti.

AFP, haberinde, dünya genelinde Türkiye'nin ürettiği SİHA'lara olan ilgiyi gündeme getirdi. Kazakistan'dan Angola'ya, Polonya'dan Fas'a kadar birçok ülkenin SİHA'ları kullandığı, satın aldığı veya bunlara ilgi gösterdiği belirtildi.

Ajans, söz konusu ülkelere bir harita üzerinde yer verirken skandal ayrıntı dikkatlerden kaçmadı. ''Türk SİHA'larına talep'' başlıklı haritada, ''İstanbul'un Avrupa Yakası ile Trakya bölgesi, Türkiye'ye ait değilmiş gibi'' gösterildi.

Skandala Dışişleri Bakanlığı müdahale etti. Bakanlık yetkililerin harekete geçmesiyle AFP geri adım attı ve haritayı düzelterek yeniden yayınladı.

Fransa, son dönemde özellikle Yunanistan ile yaptığı savunma anlaşmalarıyla dikkat çekiyor. Atina ile 3 milyar dolarlık anlaşma imzalanırken, üçüncü bir ülkenin saldırması halinde Fransa ve Yunanistan askeri iş birliği yapacak

Yunanistan ayrıca, Fransa'dan 3 firkateyn alacağını duyurmuş, 18 Rafale savaş uçağına ek olarak 6 uçak için daha sipariş vermişti.

# istanbul # türkiye # yunanistan # iha # trakya # fransa # avrupa # kazakistan # Polonya # Fransız # AFP # fırkateyn # Fas # ajans # Angola # Türk SİHALARI