Yeni hükümet ilk toplantısını yaptı: Kazakistan'da Amerikancı kalkışma bastırıldı

Kazakistan'daki Amerikancı kakışma bastırıldı, hayat normale döndü. Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, olayların en şiddetli yaşandığı Almatı'ya gitti. Sokaklarda sakinlik hakimdi. Öte yandan ülkede kurulan yeni hükümet çalışmalarına başladı. Yeni bakanlar kurulu, Başbakan Alihan İsmailov’un başkanlığında ilk toplantısını yaptı.

Yeni hükümet ilk toplantısını yaptı: Kazakistan'da Amerikancı kalkışma bastırıldı

Kazakistan'daki ABD destekli kalkışma Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü barış gücü askerlerinin de birlikteliğiyle bastırıldı. Sokaklarda kontrol yeniden tesis edildi. Terör gruplarına geçit verilmedi.

Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, olayların en şiddetli yaşandığı Almatı'ya gitti. Ziyaretlerde bulundu. Hükümete şehirdeki devlet binaları dâhil tüm kurumların altyapı tesislerini en kısa sürede onarılması talimatını verdiğini belirtti.

Tokayev, daha sonra Almatı’daki olaylarda hayatını kaybeden güvenlik güçleri görevlilerinin aileleriyle bir araya geldi.

Öte yandan Kazakistan’da yeni hükümet çalışmalarına başladı. Yeni bakanlar kurulu, Başbakan Alihan İsmailov’un başkanlığında ilk toplantısını yaptı.

İsmailov, hükümetin belirlenen görevleri yerine getirmek için her türlü çabayı göstereceğini söyledi.

Toplantıda Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in verdiği talimatlar doğrultusunda 3 hafta içerisinde yapılması gereken 2022 Eylem Planı'nın ana konuları belirlendi.

Başbakan Alihan İsmailov, Güvenlik kurumlarının yeniden yapılandırılmasına ve ordunun savunma kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların da en kısa sürede başlayacağını vurguladı.

# abd # hükümet # almatı # kalkışma # tokayev # Amerikancı kalkışma