Türk gençliği ve Türk kadını 2021'ye damga vurdu

Türkiye'ye bölünme ve toplumsal çürümeyi dayatan Atlantik cephesine karşı milli kuvvetler 2021 yılında teyakkuzdaydı. Milli bayramlarda Atatürk'ün huzurunda kararlılık beyanında bulunan Türk gençliği, Amerikan askerinin başına 6'ıncı kez çuval geçirdi. Türk gençliği, CHP'nin FETÖ ve PKK'yı kurtarmak için düzenlediği "KHK'lı Buluşmalarına" geçit vermedi. Uyuşturucu ve su israfına karşı kampanyalar geliştiren Türk kadını da toplumun her kesimiyle kucaklaşan etkinliklere imza attı.

Türk gençliği ve Türk kadını 2021'ye damga vurdu

Türkiye'yi hedef alan Biden planlarına karşı kararlı duruş sergilerdiler. Tek yürek olup, Türk Milletini Atatürk'te birleştirdiler.

Türkiye'nin milli kuvvetleri, 2021 yılında Türkiye'ye umut oldu. Okulda, caddede, tarlada, Anıtkabir'in Aslanlı yolunda kol kola giren Türk gençliği, Türkiye'ye yönelik tehditlere de meydan okudu.

Türkiye Gençli Birliği 29 Ekim'de “Vatan Üretim ve Gelecek için Gençlik" sloganıyla Birinci Meclis'ten Anıtkabir'e yürüyüş düzenledi. Yurdun dört bir yanından Ankara'ya giden TGB üyeleri, vatan savunuculuğu için Atatürk'ün huzurunda kararlılık beyanında bulundu.

"10 Kasım yas değil mücadele günü" diyen TGB, başta Anıtkabir olmak üzere Türkiye'nin her bir köşesinde anma programları düzenledi.

Şırnak'tan Edirne'ye kadar yeni temsilcilikler açan TGB, HDP kapatılsın kampanyası ve PKK'nın orman yangınlarına karşı mücadelede de roller üstlendi. Türk gençliği, Küba, Filistin, Afganistan gibi emperyalizme karşı direnen ülkelerle de kucaklaşan etkinlikler düzenledi.

Diyarbakır annelerini de bir an olsun yalnız bırakmayan TGB, daha önce 5 kez ABD askerinin başına çuval geçirmişti. 6'ıncı eylem ise 2 Kasım 2021'de İstanbul'da oldu. TGB'liler, Sarayburnu'na demirleyen ABD donanmasına ait USS Mount Whitney savaş gemisinden inen ABD askerinin başına çuval geçirdi.

Eylem ABD'nin Türk askerinin başına çuval geçirmesi ve PKK/PYD'ye destek vermesine tepki olarak yapıldı.

Türkiye Gençlik Birliği, ABD'nin Türkiye içindeki faaliyetlerine de geçit vermedi. CHP'nin "KHK'lı Buluşmaları" kapsamında PKK ve FETÖ'cüleri kurtarma hamleleri gençlik duvarına çarptı. TGB'liler "KHK'lı Buluşmaları"nın olduğu illerde CHP'yi protesto ederek toplantıların yapılmasını engelledi.

Diğer yandan "Z kuşağı değiliz Türk Gençliğiyiz" diyen TGB üretim çarklarının döndürülmesi için de kolları sıvadı. Bu kapsamda ilk adım Çanakkale'de atıldı. TGB üyeleri, Çanakkale'de nasırlı ellerin sahibi üreticilerle buluştu. Hasat yapıp, süt sağan TGB'liler, salça kaynatıp, peynir ve turşu yapmayı öğrendi.

Kampın ardından üniversitelerde üretim üzerine çeşitli etkinlik düzenleyen TGB, Ankara'da faaliyetlerinde vites yükseltti. 62 üniversite topluluğuna önderlik eden TGB, 2021 yılını 25 Aralık'ta yaptığı "Çalışan Gençlik Üreten Türkiye Kurultayı" ile taçlandırdı. 9 maddelik sonuç bildirisinde iş, üretim, yatırım, istihdam, parasız eğitim talepleri kamuoyuyla paylaşıldı.

Her alanda 2021 yılını dolu dolu tamamlayan TGB, toplumsal çürümeye yol açacak İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasına destek verdi. Sözleşmeden çıkış sürecine TGB'nin yanı sıra Cumhuriyet Kadınları Derneği de onay verdi.

Ayrıca Cumhuriyet Kadınları Derneği 2021 yılında, İçişleri Bakanlığı desteğiyle uyuşturucu ile mücadele için Anneler Hareketi'ni başlattı. Uyuşturucu batağına düşen gençleri ve ailelerini bilinçlendirmek için Türkiye'nin dört bir yanında masalar açıldı, bildiler dağıtıldı.

CKD'nin başlattığı Anneler Hareketine çok sayıda sanatçı ve siyasetçiden de destek geldi.

Kadın hareketine öncülük eden CKD, Su Bilinci Kampanyası da başlattı. Kapı kapı bildirilerle kampanyayı anlatan CKD, “Su Bilinci” konulu afiş, fotoğraf, öykü ve benzeri yarışmalar düzenleyip ödül töreni yaptı.

CKD bu kampanyalarının yanı sıra ABD'nin Afganistan yenilgisiyle de uzun süre gündemde kaldı. Yayınladığı bildiriyle Afganistan halkının emperyalizme karşı direnişini selamlayan CKD, uzun süre Türkiye'deki ABD yanlıları tarafından eleştirildi. CKD, açıklamalarından geri adım atmadı.

# türkiye # fetö # pkk # hdp # filistin # Afganistan # tgb # khk # gençlik # küba # türk kadını # CKD # anneler hareketi # Türk Gençliği # ABD askeri # TGB ABD askeri