Nusret Senem:''HDP'lilerin fezlekesine soruşturma izni verilmeli''

Vatan Partisi, 1915 olayları için ''Soykırım'' nitelemesi yapan HDP yöneticilerine açılan soruşturma ile ilgili açıklama yaptı. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem, hakkında fezleke hazırlanan isimlerle ilgili soruşturma izninin Adalet Bakanlığı'ndan hızla çıkması gerektiğini belirtti. Senem, fezlekenin Perinçek-İsviçre davasına dayandırılmasının da yerinde bir adım olduğunu belirtti.

Nusret Senem:''HDP'lilerin fezlekesine soruşturma izni verilmeli''

Sözde Ermeni soykırımını savununca haklarında fezleke hazırlandı. Yargılama sürecinin hızlandırılması için Vatan Partisi'nden önemli bir çağrı geldi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem fezleke için, ''Aşağılayıcı ifadelere izin verilemez.'' dedi:

- Yargımız Türk Milletini ve Türkiye Cumhuriyeti'ni alenen aşağılayanlar hakkında harekete geçmiş, görevini yapmıştır. Meclis'te milletvekili olarak görev yapıp Türk Milletine ve Türk Devletine karşı alenen aşağılayıcı ifadeler kullanılmasına izin verilemez.

- Daha önce CHP Milletvekillerinden bazıları ile görevdeki İstanbul İl Başkanı da benzer açıklamalar yapmıştı. Ancak bunlar hakkında açılmış bir soruşturma hatırlamıyoruz. Bu bakımdan soruşturma izin talebi önemlidir. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül soruşturma izni vermelidir.

PKK'nın Meclis'teki uzantısı HDP'nin Merkez Yürütme Kurulu üyesi 26 kişi, 1915 olaylarını ''Soykırım'' olarak nitelendiren bir açıklama yayınlamıştı. Bildirinin ardından harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 26 kişi hakkında fezleke düzenledi. Fezlekede soruşturma izni talep edildi.

Fezlekede ''Perinçek-İsviçre Davası'' ile ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daire'nin verdiği ''Soykırım yoktur'' kararı da dayanak gösterildi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem, AİHM kararına atıf yapılması ve fezleke hazırlanmasının hukuki ve yerinde bir tavır olduğunu söyledi.

# adalet bakanlığı # hdp # vatan partisi # nusret senem # fezleke # vatan partisi genel başkan yardımcısı nusret senem