ABD'li bilim insanı Jonathan Reiner Omikrona karşı uyardı: Virüs hiper bulaşıcı hale geldi

32 mutasyonlu Omikron varyantı dünyaya yayılmaya devam ediyor. ABD'li bilim insanı Jonathan Reiner Omikronun bulaşıcılığı ile ilgili kritik bir uyarı yaptı. Varyantın eskiye oranla yüksek bulaşıcı bir hale geldiğini söyleyen Reiner, çok kısa süreli bir görüşme ya da maskeyi çok az indirmenin bulaşa neden olduğunu belirtti.

ABD'li bilim insanı Jonathan Reiner Omikrona karşı uyardı: Virüs hiper bulaşıcı hale geldi

Dünyada hızla yayılan 32 mutasyonlu Omikron varyantı ile ilgili ABD'li bilim insanı Jonathan Reiner'dan kritik bir uyarı geldi.

Reiner, virüsle ilgili salgının başında uygulanan bazı kuralların artık geçerliliğini yitirmeye başladığını söyledi.

Eskiden virüslü biriyle 2 metreden kısa bir mesafeden temasınız olursa ya da 15 dakikadan fazla temasta kalırsanız virüsü kapma riskinin bulunduğuna yönelik bilgiler verildiğini hatırlatan ABD'li bilim insanı bu bilgilerin artık rafa kalkması gerektiğini belirtti.

Koronavirüsün Omikron varyantının eskiye oranla 'hiper bulaşıcı bir hale geldiğini' vurgulayan Doktor Reiner, ABD başta olmak üzere dünya genelindeki rekorlar kıran vaka sayılarının nedeninin de varyantın çok kolay bulaşması olduğuna dikkat çekti.

Artan vaka sayıları dünya genelinde sağlık personeli sıkıntısına da neden oluyor diyen ABD'li bilim insanı "Kısa süreli bir karşılaşma, ya da maskeyi bir anlık indirmek virüse yakalanmaya neden olabilir" uyarısı yaptı.

# pandemi # koronavirüs # salgın # virüs # omikron varyantı # omikron