Limon üreticisinin derdi büyük

İhracatçı pazar kaybetti, Mersin, Adana ve Muğla’da üretilen limon büyük ölçüde dalında kaldı. Üretici kilosunu 1 liraya mal ettiği limonu 30 kuruşa sıkıma vermeye mahkûm oldu. Devletin sıcak elini en fazla bugün ihtiyaç duyduklarını belirten genç limon üretici Mustafa Gökmen, “Devlet üretimi planlamalı ve ihracatı düzenlemeli” dedi.

Limon üreticisinin derdi büyük

Genç limon üreticisiMustafa Gökmen’in mayer cinsi 70 ton ürünü dalında kaldı. Nedeni ise ihracat pazarlarının rakip ülkelere kaptırılması.

Gökmen Ailesi, Muğla’nın Ortaca ilçesinde 1000 ağaçta limonüretimi yapıyor. Büyük ölçüde ihracat ürünü olan limonun kilosunu 1 liraya mal ediyorlar. Ancak ihracat kapısının kapanması nedeniyle limonlar sıkım fabrikalarına kilosu 30 kuruştan verilecek.

Aynı zamanda Vatan Partisi yöneticisi olan Genç üretici Mustafa Gökmen, artan maliyetlerin çiftçiyi üretimden uzaklaştırdığına dikkat çekti. Gökmen, limon üreticinin bugün devlete her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Gübre, mazot, ilaç, işçilik… Milletin efendisi köylüleri bu girdiler kara kara düşündürüyor.

# adana # Mersin # vatan partisi # muğla # ihracat # üretim # Gübre # ilaç # mazot # Ortaca # limon # işçilik # Limon üreticisi # limon üretimi