DEVA Partisi ve Gelecek Partisi seçmeli dersi yetersiz buldu: ''Kürtçe zorunlu ders olsun''

Kürtçe seçmeli ders oldu. Ancak Ali Babacan’ın Deva Partisi ve Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi seçmeli dersi yetersiz buldu. Kürtçe’nin eğitim dili olması savunuldu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP'den ise çocuklar ana dilini öğrenmeli açıklaması yapıldı.

DEVA Partisi ve Gelecek Partisi seçmeli dersi yetersiz buldu: ''Kürtçe zorunlu ders olsun''

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ortaokullarda Kürtçe’nin Kurmanci ve Zazaca lehçeleri seçmeli ders oldu. Ne Deva Partisi ve ne de Gelecek Partisi yeterli buldu. İki partide Kürtçe’nin eğitim dili olmasını talep etti. CHP'den ise Kürtçe bir ana dildir, çocuklar ana dilini öğrenmeli değerlendirmesi geldi. 3 Partisinin Diyarbakır İl başkanı Barzani’nin kanalı Rudaw’a konuştu.

Deva Partisi kurucusu Ahmet Faruk Ünsal, partisinin programını bu ifadelerle dile getirdi. DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen de seçmeli derslerin yetersiz olduğunu savundu. Ülsen ana dilde eğitim istedi.

Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç da Kürtçe’nin eğitim dili olmalını savundu. Altaç, “Kürtçe eğitim dili olmalıdır. Kürt çocukların okullarda kendi anadilleri olan Kürtçe’de eğitim öğretim görmelidir. Sadece seçmeli ders değil Kürtçe, Kurmanci veya Zazaki eğitim dili olursa bu sorun ortadan kalkacaktır” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, çocuklar ana dilini öğrenmeli dedi.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılında okutulacak seçmeli dersleri tercih süreci 3 Ocak 2022'de başladı. Öğrencilerin tercih ettikleri dersleri 21 Ocak 2022'ye kadar okul müdürlüklerine bildirmesi gerekiyor.

# chp # eğitim # öğretim # deva # deva partisi # cumhuriyet halk partisi # Gelecek Partisi # kürtçe # Ana dilde eğitim