Ermenistan'dan normalleşme adımı

Normalleşme sürecinde Ermenistan’dan yeni bir adım geldi. Erivan yönetimi, Karabağ savaşı sonrası Türk mallarına uyguladığı ambargoyu kaldırdı.

Ermenistan'dan normalleşme adımı

Ermenistan, Türk ürünlerine uyguladığı ambargoyu kaldırıyor.

Ankara ile Erivan arasında normalleşme süreci devam ederken, Ermenistan tarafından sürece katkıda bulunacak bir adım atıldı. Erivan yönetimi, Türkiye’nin, Karabağ savaşında Azerbaycan'ı desteklemesi nedeniyle Türk mallarına uyguladığı ambargoyu 1 Ocak'tan itibaren kaldıracağını açıkladı.

Ermenistan Ekonomi Bakanlığı’nın konuya ilişkin açıklamasında, “Ermeni ürünlerinin ihracatına izin vermek için uygun koşulların da oluşturulacağını umut ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

Öte yandan Türkiye ve Ermenistan özel temsilcilerinin, ilk toplantısını ocak ayında yapması bekleniyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “temsilciler kendi aralarında net tarihi belirleyecekler" dedi.

İlk toplantıya Rusya’nın ev sahipliği yapmak istediğini belirten Çavuşoğlu, “Rusya bu konuda çaba sarf ettiği için Moskova'da olmasına biz de sıcak bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

# ankara # Mevlüt Çavuşoğlu # normalleşme # Ermenistan # erivan # türkiye ermenistan ilişkileri # türkiye ermenistan haberleri