TGB, Vatan Partisi ve CKD Fethi Sekin'i İzmir Adliyesi önünde andı: ''Söz veriyoruz HDP'yi kapatacağız''

Türkiye Gençlik Birliği, Vatan Partisi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği 5 Ocak 2017’de terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Fethi Sekin’i şehit edildiği İzmir Adliyesi önünde andı.

TGB, Vatan Partisi ve CKD Fethi Sekin'i İzmir Adliyesi önünde andı: ''Söz veriyoruz HDP'yi kapatacağız''

Türkiye Gençlik Birliği, Vatan Partisi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği5 Ocak 2017’de terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Fethi Sekin’i şehit edildiği İzmir Adliyesi önünde andı.

İZMİR HALKI FETHİ SEKİN’İ UNUTMADI

Fethi Sekin’in anma törenine İzmir halkının yoğun bir ilgisi vardı. PKK’nın hain eylemine karşı mücadelesinin ardından şehit oluşunun beşinci yılı dolayısıyla İzmirliler Fethi Sekin heykeli önünde toplandı. Vatan Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği de bir anma töreni ve basın açıklaması düzenledi.

“FETHİ SEKİN’E SÖZÜMÜZDÜR HDP’Yİ KAPATACAĞIZ”

Fethi Sekin’in göğsünü siper ederek kahramanca şehit olduğu yerde yapılan anmaya TGB Genel Başkanı Dilek Çınar da katıldı. Yapılan basın açıklamasında Dilek Çınar, Fethi Sekin’in ABD’nin Türkiye’yi bölme planlarına karşı son kurşununa kadar savaştığını vurguladı ve şunları söyledi:

“Fethi Sekin, ABD'nin kaos planlarına karşı, Amerika'nın yaratmaya çalıştığı iktidar seçeneklerine karşı son kurşuna kadar savaşmıştır. Bizler de üniversitelerimizde, kampüslerimizde, sınıflarımızda terör örgütü PKK'ya karşı, FETÖ'ye karşı amansızca bir mücadele yürüttük ve onları üniversitelerimizden, kampüslerimizden, sınıflarımızdan temizledik. Son kurşunumuza kadar da savaşmaya devam edeceğiz. Evet, bugün hala meclisimizde HDP yani PKK'nın siyasi uzantısı bulunmaktadır. Onları da gazi meclisimizden, kahraman meclisimizden def edeceğiz ve HDP'yi kapatacağız. Fethi Sekinlere sözümüzdür, şehitlerimize sözümüzdür, HDP'yi kapatacağız.”

“HDP/PKK’NIN VE DOSTLARININ ÜZERİNE FETHİ SEKİN GİBİ GİDECEĞİZ”

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz, HDP/PKK’nın ve dostlarının üzerine Fethi Sekin cesareti ile yürüdüklerini dile getirdi. Çağdaş Cengiz, “Fethi Sekin’i, Musa Can’ı anarken sadece eli kanlı katillere tepki koymuyoruz. Onlara dostluk edenlere de bir çift sözümüz var. İzmir’den CHP, İyi Parti Genel Başkanlarına, Kılıçdaroğlu’na, Akşener’e soruyoruz; bu millet 'dostlarımızla iktidar olacağız' dediğinizde, o dostların içinde HDP’nin olduğunu bilmiyor, anlamıyor mu sanıyorsunuz? Buradan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e soruyoruz; belediyeye anlaşma oranlarınıza göre doldurduğunuz PKK iltisaklıları, HDP’lileri bu millet görmüyor, duymuyor mu sanıyorsunuz? Herkes gerçekleri görüyor. Vatan Partisi olarak, 'çözüm süreçleri'ne, 'Türksüz Anayasa' girişimlerine karşı nasıl milletimizi seferber edip PKK’yla, onun yasal uzantılarıyla iş tutanları pişman ettiysek, bugün de mislini yapacak gücümüz var. HDP/PKK’nın da onların dostlarının da üzerine aynı kararlılıkla ve Fethi Sekin cesaretiyle gideceğiz.” dedi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği adına konuşma yapan CKD Genel Başkan Yardımcısı Nuriye Kadan, “Teröristlerle son kurşununa kadar çatışan ve kahramanlığıyla şehit olan Fethi Sekin olası bir facianın önüne geçmiş, Türk halkı kahraman polisimizi bağrına basmıştır. Bu milletin Fethi Sekinleri, Ömer Halisdemirleri bitmez. Türk milleti dün olduğu gibi bugün de vatan için, milletimiz dimdik ayaktadır.” diyerek Fethi Sekin’in kahramanlığına vurgu yaptı.

Basın açıklamasının ardından anma törenine katılanlar Fethi Sekin heykeli önüne karanfil bıraktı.

# izmir # pkk # vatan partisi # fethi sekin # hdp kapatılsın # tgb # türkiye gençlik birliği # Cumhuriyet Kadınları Derneği # CKD # dilek çınar # çağdaş cengiz # nuriye kadan # 5 Ocak 2017