Omicron Varyantı hızla yayılıyor: Vakaların artış merkezinde İstanbul var

32 mutasyonlu Omikron varyantının etkisiyle Türkiye'deki vakalar 60 bin bandının üzerinde seyrediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 3 hafta içinde, Türkiye genelinde hastaneye yatışlarda yüzde 6,2 artış olduğunu açıkladı. Tedbirlere uyum noktasında bir kez daha uyarıda bulundu.

Omicron Varyantı hızla yayılıyor: Vakaların artış merkezinde İstanbul var

32 mutasyonlu Omikron varyantı yayılımını hızlandırdı. Yükselişe geçen vakalar 60 binlerin üzerinde seyrediyor.

Omikron kaynaklı vakaların artış merkezinde İstanbul var.

Kovid-19 tablosunu sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 3 hafta içinde, Türkiye genelinde hastaneye yatışlarda yüzde 6,2 artış olduğunu açıkladı.

Koca, paylaşımında "Yoğun bakım ve entübasyonda belirgin düzeyde artış yok. Kayıplarımızın büyük kısmı, 60 yaş üzerindekilerle kronik hastalığı olanlar." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Türkiye genelinde aşılama oranları artıyor. 18 yaş ve üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 83,60, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 91,99 olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 136 milyon 281 bin 40 doza yükseldi.

18 yaş ve üstü nüfusta en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın oldu.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.

# aşı # fahrettin koca # vaka sayısı # BioNTech # sinovac # Ankara vaka sayısı # İzmir vaka sayısı # vaka sayısı artış # Omicron varyantı # Omicron varyantı Kovid 19 # istanbul Omicron Varyantı