Şehit General Kasım Süleymani Irak'ta törenle anıldı

Amerika Birleşik Devletleri'nin düzenlediği saldırıda şehit olan İran Devrim Muhafızları Komutanı General Kasım Süleymani, Irak'ta törenle anıldı. Öte yandan İran Lideri Ayetullah Ali Hamaney, suikast emrini veren eski ABD Başkanı Trump'ın, ''Dünyadaki cinayetlerinin bedelini ödedikten sonra tarihin çöplüğünde unutulacağını'' söyledi.

Şehit General Kasım Süleymani Irak'ta törenle anıldı

Amerika Birleşik Devletleri'nin 3 Ocak'ta Bağdat'ta düzenlediği hava saldırısında şehit olan İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, ölümünün ikinci yılında Irak'ta anıldı.

General Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis için suikaste uğradıkları Bağdat Havalimanı yakınındaki noktada anma töreni düzenlendi.

Aralarında siyasilerin de bulunduğu yüzlerce kişi, ellerinde Irak bayrakları ile Süleymani ve Mühendis'in fotoğraflarını taşıdı, ABD karşıtı sloganlar attı.

Törende konuşan Haşdi Şabi Başkanı Falih el-Feyyad, Hükümete, ABD öncülüğündeki tüm yabancı güçlerin Irak'tan çıkarılması çağrısı yaptı.

İran'da anma törenleri için hazırlıklar tamamlandı. İran İslam Devrimi lideri Ayetullah Ali Hamaney, törenler öncesinde başkent Tahran'da Süleymani'nin ailesiyle görüştü.

Hamaney, Kasım Süleymani'nin bölgede direnişin sembolü olduğunu vurguladı. Suikast emrini veren eski ABD Başkanı Trump'ın, ''Dünyadaki cinayetlerinin bedelini ödedikten sonra tarihin çöplüğünde unutulacağını" belirtti.

# abd # donald trump # iran # ırak # tahran # haşdi şabi # iran devrim muhafızları # suikast # kasım suleymani # Ayetullah Ali Hamaney