Suriye'den Ulusal Kanal'a teşekkür: "Mücadeleniz ve görüşleriniz Suriye halkı için ders niteliğinde"

Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve bölgenin bölücü terör örgütlerinden temizlenmesi için Ankara ile Şam arasında diyalogun yeniden başlamasına sık sık vurgu yapan Ulusal Kanal, Suriye halkı tarafından da yakından takip ediliyor. Suriyeli Araştırmacı-Yazar Prof. Dr. Bessam Abu Abdullah, Vatan Partisi’nin söylemleri ve Ulusal Kanal yayınlarının Suriye halkı tarafından yakından takip edildiğini söyledi.

Suriye'den Ulusal Kanal'a teşekkür: "Mücadeleniz ve görüşleriniz Suriye halkı için ders niteliğinde"

Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve bölgenin bölücü terör örgütlerinden temizlenmesi için Ankara ile Şam arasında diyalogun yeniden başlamasına sık sık vurgu yapan Ulusal Kanal, Suriye halkı tarafından da yakından takip ediliyor.

Suriyeli Araştırmacı-Yazar Prof. Dr. Bessam Abu Abdullah, Vatan Partisi’nin söylemleri ve Ulusal Kanal yayınlarının Suriye halkı tarafından yakından takip edildiğini söyledi.

Prof. Dr. Abdullah, Türkiye ve bölge ülkelerini de derinden etkileyen Suriye sorunu konusunda ortaya koyduğu duruşun, ders niteliğinde olduğunu belirtti:

- Vatan Partisi, Ulusal Kanal, Türkiye-Suriye iş birliğinin önemine her daim atıfta bulundu. Bu olmazsa bölgenin yaşacağı tahribatı her zaman ifade ettiniz. Yıllar içinde bu söylediklerinizin gerçekliği herkes tarafından da görüldü. Ortaya koyduğunuz bu mücadele, bu vizyon ve öngörüler için sizlere çok teşekkür ediyorum. Suriye halkı burada sizleri yakından takip ediyor ve Ulusal Kanal’ın halkımız üzerinde çok önemli bir etkisi olduğunu ifade etmek isterim. Gerçekten ortaya koyduğunuz mücadele metodu ve görüşleriniz, Suriye halkı için de ders niteliğinde oldu. Ulusal Kanal’ın sayın cumhurbaşkanı Beşar Esad ile yapmış olduğu mülakat, birçok alanda “Suriye’nin bölünmesi, Türkiye'nin bölünmesidir”, Suriye'nin istikrarsızlaşması, Suriye’de bu savaşın sürmesi, Türkiye’yi de Türkiye’yi de krizlere sürükler yönünde yaptığınız uyarılar çok önemliydi. Türkiye’de hükümetin yaşadığı değişimi dönüşümü anlattınız, biz bunu sizden öğrenerek kendi halkımıza anlattık, izah ettik. Sizlere tekrar tekrar teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

# türkiye # suriye # vatan partisi # ulusal kanal # türkiye suriye # Bessam Abu Abdullah # Suriye halkı