Ankara ve İstanbul'da DEAŞ operasyonu

Ankara ve İstanbul’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul’da 9 Ankara’da 5 kişi gözaltına alındı.

Ankara ve İstanbul'da DEAŞ operasyonu

İstanbul ve Ankara polisi peş peşe terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonlar düzenledi. İstanbul’da 9 Ankara’da 5 kişi gözaltına alındı.

İlk operasyon Ankara’da yapıldı. Yılbaşı nedeniyle eylem arayışlarının arttığı istihbaratı üzerine Ankara Emniyeti çalışmalarını yoğunlaştırdı. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerinde özel ekip kuruldu. Özel ekip, DEAŞ mensupları ile irtibat halinde olan ya da geçmişte çatışma bölgelerinde örgüt adına faaliyet gösteren şüphelilerin tespitine yönelik çalışmalarını derinleştirdi.

Yapılan teknik analizlerin sonunda örgüt içinde faaliyet gösteren ve çatışma bölgelerindeki DEAŞ mensuplarına maddi yardım sağlayan 5 kişiye ulaşıldı. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma izni verdi. Soruşturma kapsamında, terör örgütü mensuplarının bulunduğu sosyal medya platformları ile internet kanallarında paylaştıkları videolar da takibe alındı.

Yapılan teknik değerlendirme ve internet analizleri sonucu, 3'ü Türk vatandaşı, 2'si yabancı uyruklu 5 şüpheli gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.

DEAŞ terör örgütüne yönelik 2. operasyon ise İstanbul’da yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 5 ilçede belirlenen adreslere baskın yaptı. Eş zamanlı düzenleyen operasyonlarda yabancı uyruklu 9 DEAŞ şüphelisi gözaltına aldı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, çok sayıda örgüte ait doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

# istanbul # ankara # Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı # terörist # operasyon # deaş # terör # terörle mücadele # eylem # Ankara DEAŞ operasyonu # İstanbul DEAŞ operasyonu