HDP'li Semra Güzel'in PKK fezlekesinin ayrıntıları ortaya çıktı

Teröristle samimi pozları olan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkındaki fezlekenin ayrıntıları ortaya çıktı. Güzel’in PKK hiyerarşisinde yer almadan terör kamplarında barınamayacağı ifade edildi. Fezlekede, Güzel’in PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın posteri ile aynı karede pozu da yer aldı. Öte yandan Meclis'te Semra Güzel gibi yakınları terör örgütü üyesi olan 17 HDP’li milletvekilinin daha olduğu belirlendi.

HDP'li Semra Güzel'in PKK fezlekesinin ayrıntıları ortaya çıktı

PKK’nın Meclis’teki uzantısı HDP’nin terör örgütü PKK ile bağı ortaya dökülüyor. HDP’nin bir ayağının Kandil’de olduğu gözler önüne seriliyor.

Adıyaman’da 2017’de etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora'nın cep telefonunda HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile samimi fotoğrafları çıktı. PKK’nın Kuzey Irak’taki örgüt kamplarından birinde çekilen fotoğraflardan sonra HDP’li Güzel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca fezleke düzenlendi. Fezleke, 20 Ocak Perşembe günü Meclis Karma Komisyonu’nda görüşülecek.

Sabah gazetesinin haberine göre fezlekede Güzel’in PKK terör örgütü hiyerarşisinde olmadan terör kamplarına gidip barınamayacağı ifade edildi. Aksi takdirde örgüte ait sözde askeri kıyafeti giymesinin, sözde şehitliğe gitmesi ve örgüt mensuplarıyla futbol oynamasının mümkün olmadığı vurgulandı.

Fezlekede HDP’li Güzel'in PKK elebaşı Abdullah Öcalan posteri önünde fotoğrafları da yer aldı. Güzel'in silahlı terör örgütüne üye olmak suçunu işlediği belirtilen fezlekede dokunulmazlığının kaldırılması istendi.

MECLİS'TE SEMRA GÜZEL ÖRNEĞİ ÇOĞALIYOR

Bu arada Meclis’te Semra Güzel gibi 17 HDP’li milletvekilinin bulunduğu da öğrenildi.

Yenişafak gazetesinin haberine göre, Semra Güzel’in terör örgütü mensubu erkek kardeşi Şeyhmus Güzel bir operasyonda etkisiz hale getirildi. HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay’ın kardeşi Abdulkadir Günay ile HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın kayınbiraderi de etkisiz hale getirilen teröristler arasında yer aldı.

HDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan’ın kocası Salman Kurtulan ile Gara’ya giden HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir’in kardeşi Nihayet Taşdemir terör örgütü üyesi olarak biliniyor. PKK elebaşı Öcalan’ın yeğeni HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan’ın kardeşleri Fatma ve Ayney Öcalan hala PKK’nın kırsal alanında faaliyet yürütüyor.

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın abileri Mazlum Dağ, İbrahim Dağ ve Lütfi Dağ da teröristler arasında yer alıyor. Mazlum Dağ, Erbil’de şehit edilen Türk Konsolosluk görevlisi Osman Köse’nin katili olarak bilinirken diğer abisi İsmail Dağ ise 2003 yılında etkisiz hale getirildi.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin’in yeğeni, HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy’un kardeşi, HDP Siirt Milletvekili Sıdık Taş’ın kardeşi ve HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede’nin abisi terör örgütü saflarında bulundu.

HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun’un amcası, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir’in kardeşi ile dayıları, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü’nün teyzesi, HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç’ın ise kardeşi terör örgütü çatısı altına girdi.

# tbmm # meclis # kuzey ırak # abdullah öcalan # hdp pkk # HDP PKK ilişkisi # Meral Danış Beştaş # HDP PKK iş birliği # dersim dağ # Semra Güzel # Fatma Kurtulan # nusrettin maçin # Şevin Coşkun