Yeni yıla ilk giren Ülkeler Yeni Zelanda ve Avustralya oldu

Dünya birçok doğal afet, siyasi karışıklık ve koronavirüsün gölgesinde geçen 2021 yılını geride bırakıyor. Yeni umutlarla başlayacak 2022'yi dünyada birçok ülke karşılamayı bekliyor. Bazıları da yeni yıla merhaba dedi bile. Yeni yıla ilk giren ülkeler arasından Yeni Zelanda ve Avustralya'daki kutlamalar renkli geçti.

Yeni yıla ilk giren Ülkeler Yeni Zelanda ve Avustralya oldu

Dünyayı yeni yıl heyecanı sarmış durumda... 2022'yi iple çekenler, kutlama hazırlıklarını tamamlarken, dünyanın birçok noktasında ülkeler farklı saatlerde yeni yıla giriş yapıyor.

2022'yi ilk olarak Pasifik'teki ada ülkeleri Samoa, Kiribati, Yeni Zelanda ve Fiji ile Avustralya karşıladı.

Samoa ve Kiribati Türkiye saati ile 13.00'te, Yeni Zelanda ise saat 14:00'de havai fişek gösterileriyle yeni yıla "merhaba" dedi.

Yeni Zelanda'da Sky Tower Kulesi ve Harbour Köprüsü geri sayımın ardından yeni yılın ilk saniyelerinde özel ışık gösterileriyle aydınlatıldı.

2022’ye giren ilk ülkelerden biri de Avustralya oldu. Avustralya Türkiye saatiyle 16.00’da 2022'yi karşılarken, başkent Sydney'de Harbour Köprüsü renkli ışık gösterileriyle aydınlandı, görkemli hava fişek gösterileri dakikalarca sürdü.

Geri sayım sonrasında izleyenlere görsel bir şölen yaşatan gösteriler, bu yıl da Kovid-19 tedbirleri kapsamında gerçekleşti.

# avustralya # yeni zelanda # yeni yıl # 2022 # Fiji # samoa # Kiribati