EPDK harekete geçti! Elektrik faturaları mercek altına alındı

1 Ocak'tan itibaren geçerli elektrik tarifelerinin aralık ayı faturalarına yansıtıldığına yönelik şikâyetler artınca, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu harekete geçti. Aralık ayı faturalarını incelemeye aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, farklı ayın tarifesini uygulayan şirketlerin ağır bedeller ödeyeceğini söyledi. Peki, fatura hesaplama nasıl yapılır?

EPDK harekete geçti! Elektrik faturaları mercek altına alındı

Elektrik faturana şikâyetler arttı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu harekete geçti.

1 Ocak'tan itibaren geçerli olması gereken zamlı elektrik tarifelerinin, aralık faturalarına yansıtıldığına yönelik şikayetler üzerine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu faturaları mercek altına aldı.

Konuyla ilgili açıklama EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, Ocak ayında uygulanması gereken zamlı tarifeyi Aralık ayında vatandaşa yansıtan şirketlerin ağır yaptırımlarla karşılaşacağını söyledi:

- 1 Ocak'tan itibaren geçerli olan tarifelerin aralık ayı faturalarına yansıtıldığı yönünde kurumumuza şikâyetler geliyor. Şirketlerin faturaları hesaplama yöntemi bellidir. Hiçbir şirket bu metodun dışına çıkamaz. Her tüketici kullandığı ayın tarifesine göre elektrik faturası öder. Farklı ayın tarifesini uygulayan şirket ağır bedel ödemek durumunda kalır.

EPDK Başkanı Yılmaz, zamlı tarifenin Aralık ayında faturasına yansıtıldığını düşünen vatandaşlara çağrıda bulundu:

- Vatandaşlarımızın en ufak bir tereddüdü varsa internet sitemizdeki fatura hesaplama modülünü kullanmalarını ve herhangi bir hata tespit ederlerse kurumumuza acilen başvurmalarını bekliyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun.

Zamlı tarifenin aralık ayında faturasına yansıtıldığını düşünen vatandaşlar EPDK'nın sitesinden ödemeleri gereken tutarı öğrenebilir.

Fatura hesaplama işlemi için EPDK sitesinin üst kısmında yer alan ‘fatura hesaplama’ kısmına giriş yapılmalı. Açılan ekrana faturanın üzerinde yazan ‘ilk okuma tarihi’ ve ‘son okuma tarihi’ eklenmeli. Tarife tanımı kısmına; Faturalardaki ‘tüketici grubu’ bölümünde yer alan tarife eklendikten sonra Aylık ‘tüketim miktarı’nı girip hesaplama tuşuna basarak ödemeniz gereken tutarı öğrenebilirsiniz.

Gelen fatura 124 lira 30 kuruşken EPDK sitesinden yapılan hesaplamaya göre ödenmesi gereken miktar 100 lira 71 kuruş.

Enerji fiyatları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündemindeydi.

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan'dan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'bedava elektrik' vaadine yanıt geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun fikirlerini, vaatlerini hayata geçirmesine "biraz destek olacaklarını" söyledi:

- Bu zat (Kemal Kılıçdaroğlu) CHP'ye geçmesi halinde belediyenin çiftçiye elektriği bedava vereceğini söyledi. Madem CHP Genel Başkanı'nın böyle bir hayali var, biz de belediyenin CHP'li başkanlarda olduğu yerlerde kendisine yardımcı olalım dedik. Arkadaşlarımıza talimat verdik. Nerede bir CHP'li belediye yönetimi varsa orada çiftçiye bedava elektrik verilmesi başta olmak üzere bu vaatlerin yerine getirilmesi için adımlar atılacak.

# erdoğan # enerji # epdk # şikayet # fatura # tarife # elektrik faturası