İBB Sözcüsü Murat Ongun: ''Müfettişler belediyemizdeki görevine başladı''

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler İstanbul Büyükşehir Belediyesinde mesaiye başladığı açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, terörle iltisaklı olduğu tespit edilen kişiler nedeniyle yapılacak denetimler için "Bu tamamen Ekrem İmamoğlu'na yönelik bir kumpastır" ifadelerini kullandı.

İBB Sözcüsü Murat Ongun: ''Müfettişler belediyemizdeki görevine başladı''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işe alınan ve terörle iltisakı bulunan kişiler nedeniyle teftiş başlatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, denetimlerin Ekrem İmamoğlu'na yönelik kumpas olduğunu savundu.

"BAZILARININ İLGİSİ YOK"

İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği müfettişlerin mesaiye başladığını açıklayan Ongun, denetimler hakkında konuştu:

- Bugün itibariyle bize İçişleri Bakanlığı'nın cevabı posta yoluyla ulaştı. Yanıttaki imza İller İdaresi Genel Müdürlüğü, 'Ey İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sen İçişleri Bakanı'na soru soramazsın, onun muhatabı sen değilsin. Eğer merak ettiğin bir şey varsa işe giren insanların dosyasını valiliğe gönder, valilik inceler sana da yanıtını verir' Şimdi biz bu 37 kişiye baktık, kimdir bunlar diye. Bunların 8 tanesinin İBB ile ilgisi yok. 29 tanesi İBB’nin çeşitli iştirak şirketlerinde çalışıyor.

KRT televizyonuna konuşan Ongun, terörle kaydı olan kişiler için "Biz bu 557 kişi kimdir onu bilmiyoruz. Biz bu bilgi verilmedi" dedi.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, teftişlerin Ekrem İmamoğlu'na düzenlenen siyasi bir kumpas ve organizasyon olduğunu iddia etti.

# istanbul büyükşehir belediyesi # ibb # ekrem imamoğlu # murat ongun # müfettiş # içişleri bakanlığı # süleyman soylu # krt # İBB Ekrem İmamoğlu # teftiş # krt tv # İBB PKK # ibb terör # Murat Ongun İBB