Van'da ailelerin evlat nöbeti sürüyor: Hinara Aycil kaçırılan oğlu için eyleme katıldı

Van'da dağa kaçırılan çocukları için eylem yapan ailelerin HDP binası önündeki evlat nöbeti sürüyor. Eyleme katılan Hinara Aycil'in yaşam öyküsü ise PKK vahşetini bir kez daha gözler önüne serdi. Aycil, korucu olan 2 kardeşinin PKK tarafından katledildiğini söyledi. Anne şimdi kaçırılan oğlu için mücadele ediyor.

Van'da ailelerin evlat nöbeti sürüyor: Hinara Aycil kaçırılan oğlu için eyleme katıldı

Van'da çocukları PKK ve HDP tarafından kaçırılan aileler, her hafta eylem yapıyor.

Ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla yürüyen aileler, HDP binası önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. Evladı 6 yıl önce kandırılarak dağa götürülen Hinara Aycil de Başkale ilçesinden eyleme katıldı.

Aycil, oğlunun acısı bir yana kardeşlerinin PKK tarafından katledilmesini de unutamıyor. Başkale ilçesine bağlı Yurttepe Mahallesi'nde güvenlik korucusu olan iki kardeşinin 30 yıl önce PKK tarafından boğazı kesilerek katledildiğini söyledi. Aycil, evladını da PKK'ya kurban vermek istemiyor.

Anne, oğlunu 19 yaşındayken İstanbul'a abisinin yanına çalışmaya gönderdiğini ancak HDP ve PKK'nın evladını zorla dağa kaçırdığını söyledi. Acılı anne, Evladına kavuşma ümidiyle Vanlı ailelerin eylemine katılma kararı aldı.

Eylemdeki aileler çocuklarının bir an önce teslim olmasını istiyor.

# pkk # hdp # terör # hdp kapatılsın # van # başkale # evlat nöbeti # oturma eylemi # HDP PKK iş birliği # evlat nöbeti aileler