DİAYDER iddianamesi kabul edildi

Öcalan’ın talimatıyla kurulduğu belirtilen Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne yönelik hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede derneğin sözde imamlarının CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı İmamoğlu ile yaptığı toplantıda, kendilerine kadro sözü verildiği belirtildi. Öta yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun DİAYDER yöneticileri ile seçim öncesi yaptığı sahur görüşmesi fotoğrafları da ortaya çıktı.

DİAYDER iddianamesi kabul edildi

İBB'de terörle bağlantılı kişilerin bulunması nedeniyle İçişleri Bakanlığının teftişi sürüyor. Soruşturmaya ilişkin yeni görüntüler gün yüzüne çıktı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun PKK'ya bağlı olduğu iddianamelere yazılan Din Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni seçim öncesi ziyaret ettiği fotoğraflar kamuoyuna yansıdı.

İmamoğlu'nun görüştüğü aynı dernek üyeleriyle daha önce terör hükümlüsü HDP'li Selahattin Demirtaş'ın da görüştüğü fotoğraflar ortaya çıktı.

Geçen hafta dernek üyesi 23 şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüphelilerin "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlarından 3 buçuk yıldan 15'er yıla kadar hapisleri istenmişti.

Hazırlanan iddianamede derneğin sözde imamlarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu ile yaptıkları toplantıda, kendilerine kadro sözü verildiği belirtildi.

iddianamede şüphelilerden Enver Karabey’in telefon görüşmeleri deşifre edildi. Karabey H.A. isimli şahısa imam kadrosu açıldığını kadro için İmamoğlu'nu aradığını söyledi:

- İmamoğlu bizimle toplantı yaptı. Seçimden önce Kılıçdaroğlu ile beraber, onlar da bizi hafife almıştı. Fakat bizim sorduğumuz sorulara karşı, bizim sunduğumuz stratejiye karşı adamlar itiraf etti. İmamoğlu hem gazetede hem de bir televizyon programında dile getirdi. Dedi ki; Ben Safii imamlarıyla toplantı yaptım, bana birer el oldular adeta.

Karabey'in H.A. ile telefon konuşmasına Kılıçdaroğlu ile Şişli'de yapılan toplantı da yansıdı:

- Kılıçdaroğlu ile Şişli’deki yaptığımız toplantıda, "ben bilmiyordum bu meselelerin bu toplantıda konuşulacağını yoksa dosya ile hazırlıklı gelirdim" dedi. O kafasından, ya şimdi birkaç imamdır, diye düşündü, bizim bu kadar donanımlı olacağımızı zannetmiyordu. Bundan dolayı Mele Hamza, bizleri bir ortamda yükselten herkese minnettarım, ben de diyorum ki eğer senin çevrende böyle kişiler varsa senin tanıdığın, ben de Mele Ekrem ile konuşurum, çevremizde mutlaka bir şeyler yapacağız.

İBB personelinin de aralarında bulunduğu Din Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iddianamesi kabul edildi. 10’u tutuklu 23 sanığın yargılanacağı ilk duruşma 18 Şubat 2022'de görülecek.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma 21 Şubat'a kadar devam edecek.

# istanbul büyükşehir belediyesi # ibb # pkk # kck # iddianame # diayder # Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği