255 OSB'de mesleki eğitim merkezleri açılacak: Ara eleman sorunu çözüme kavuşuyor

Sanayi sektörünün en büyük sorunu olan ara eleman açığının çözümü için harekete geçildi. 255 sanayi bölgesinde mesleki eğitim merkezleri açılacağı duyuruldu. Sanayiciler bu girişimden memnun.

255 OSB'de mesleki eğitim merkezleri açılacak: Ara eleman sorunu çözüme kavuşuyor

Haber: Yalçın Semir Akarsu

Milli Eğitim Bakanlığı Organize Sanayi Bölgeleri ile protokol imzaladı. Baz sanayi bölgelerinde mesleki eğitim merkezleri faaliyete geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı’nda açıklamalarda bulundu. Ara eleman bulma konusunda sıkıntı çeken sanayi sektörünün sorununu çözmek için Türkiye’de bulunan 255 Organize Sanayi Bölgesi’nde mesleki eğitim merkezleri açılacak.

Projeyle öğrenciler mesleki liselerde eğitimlerini görürken, hem para kazanacak hem de okuldan aldıkları eğitimleri pratik ile buluşturarak iş deneyimi edinme fırsatı bulacak.

Konuyu Ulusal Kanal’a değerlendiren sanayiciler projeden memnun olduklarını söyledi.

anayicinin en büyük sorunu ara eleman açığı. Bu proje ile bu sorunun çözülmesi hedefleniyor.

İş yerleri, çalıştıracak tornacı, CNC operatörü, kaynakçı gibi ara elemanları bulmakta zorlanıyor. Bu sorun hızla çözülmezse önümüzdeki süreçte üretimde sorunlar yaşanabilir.

# erdoğan # proje # milli eğitim bakanlığı # organize sanayi bölgesi # OSB # mesleki eğitim # Kaynakçı # tornacı # mesleki eğitim merkezi # Ara eleman sorunu # Sanayi sektörü