İstanbul'a kar geliyor

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı İstanbul'da da etkili olacak. Uzmanlar cuma günü etkili olmaya başlayacak yağışın 4-5 gün sürebileceği uyarısında bulundu.

İstanbul'a kar geliyor

Türkiye genelinde hava sıcaklıklarındaki düşüş sürüyor. Soğuk havalar karı da beraberinde getirirken yurdun büyük bölümünde ulaşımda aksamalar meydana geliyor.

Uzmanlardan yapılan açıklamalar ise olumsuz hava koşullarının bir süre daha etkisini hissettireceği yönünde.

Bu kapsamda megakent İstanbul'da da kar uyarısı yapıldı. Kentte cuma günü öğle saatlerinden itibaren sıcaklıkların düşmesi ve akşam saatlerinden itibaren İstanbul’da etkili bir kar yağışı olacağı tahmin ediliyor.

KAR YAĞIŞI 4-5 GÜN SÜRECEK

Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, önümüzdeki günlerde etkisini gösterecek kar yağışı ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

Yarın İstanbul'da gerçekleşecek olan yağış biraz daha karla karışık yağmur şeklinde olur. Cumartesi günü havaların daha da soğumasıyla özellikle hafta başından itibaren yağışlar kar şeklinde olacak. Perşembe gününe kadar aşırı soğuk havaların etkisi altında kalacağız. Yağışlar İstanbul'da Çarşamba gününe kadar aralıklarla kar şeklinde olacak. Soğuk hava dalgası önce Balkanlar'dan gelecek. Haftanın başından itibaren ise Karadeniz üzerinden daha soğuk hava dalgası gelecek.
# İstanbul # istanbul # fırtına # türkiye # meteoroloji # kar # karadeniz # kar yağışı # Hava durumu # hava sıcaklığı # Uzman