El Salvador Cumhurbaşkanı kimdir?

El Salvador Cumhuriyeti Devlet Başkanı Nayib Bukele, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle, Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaretin ardından, El Salvador Başkanı Nayib Bukele kimdir? Nayib Bukele müslüman mı, nereli? soruları gündemin merak edilen konuları arasında yerini aldı.

El Salvador Cumhurbaşkanı kimdir?

El Salvador Cumhuriyeti Devlet Başkanı Nayib Bukele, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle, Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bu ziyaretin ardından, El Salvador Başkanı Nayib Bukele kimdir? Nayib Bukele müslüman mı, nereli? soruları gündemin merak edilen konuları arasında yerini aldı. 

EL SALVADOR BAŞKANI NAYİB BUKELE KİMDİR?

Nayib Armando Bukele Ortez, 24 Temmuz 1981'de San Salvador'da dünyaya gelmiştir. Bukele'nin ataları Filistin topraklarından Osmanlı pasaportu ile 1924 yılında  El Salvador’a göç etti. 

Olga Ortez de Bukele ve Armando Bukele Kattan'ın oğlu olan Nayib Bukele hristiyan bir anne ve sonradan müslüman olan bir baba tarafından büyütüldü. Bukele'nin babası iş insanı  entelektüel Armando Bukele Kattan 1992'de El Salvador'un ilk camisini kurmuştur. Ardından yaşamı boyunca 4 cami daha yaptırmıştır. Bukele'nin babası aynı zamanda  İslam Cemaati İmamı olarak da görev yaptı.

2015 yılından 2018 yılına kadar San Salvador'un belediye başkanı olan Nayib Bukele 3 Şubat 2019'da gerçekleşen seçim sonucunda El Salvador'un yeni başkanı olarak seçildi.

Nayib Bukele'nin  El Salvador'un ilk Filistin kökenli devlet başkanı olduğu iddia ediliyor. 

Siyaset dışında ticaret ile de ilgilenen Bukele aynı zamanda Yamaha Motors'un El Salvador temsilcisi ve ithalatçısıdır.

# türkiye # erdoğan # cumhurbaşkanı # filistin # seçim # belediye # siyaset # El Salvador