TCG Ufuk dünya basınının dilinde

Türkiye’nin ilk yerli istihbarat gemisi TCG Ufuk dünyanın önde gelen savunma yayınlarında geniş yer buldu. TCG Ufuk’u değerlendiren İngiliz, Fransız ve Çin basını, geminin istihbarat kabiliyetine dikkat çekti.

TCG Ufuk dünya basınının dilinde

Türkiye'nin ilk yerli istihbarat gemisi TGC Ufuk, dünya basınında geniş yer buldu.

Türkiye’nin denizcilik alanındaki atılımları uluslararası medyanın sıkı takibinde. Yerli ve milli imkanlarla üretilen ve dünyada az sayıda ülkenin sahip olduğu istihbarat gemisi TCG Ufuk, dünyanın en köklü yayın organı olan İngiltere menşeli Jane’s Defense başta olmak üzere küresel basında geniş yer buldu.

Fransız denizcilik yayını navalnews TCG Ufuk’un denizlere indirilmesini birinci sayfadan vererek geminin teknik özelliklerini anlattı.

Haberde geminin zorlu iklim ve deniz şartlarında açık denizde 45 günlük görev sürelerini rahatlıkla tamamlayabildiğine yer verildi. TCG Ufuk’un helikopter pistine sahip olduğu ve pistin 10 ton sınıfı büyük helikopeterlerin iniş ve kalkışına izin verebildiği yazıldı.

İngiltere merkezli Jane’s Defense’ın haberinde ise "Türkiye’nin ilk istihbarat toplama gemisi olan TCG Ufuk İstanbul, Tuzla’daki tersaneden resmi olarak denize indirilerek hizmete sunuldu” ifadesi yer aldı.

Haberlerde geniş yer bulan Türk istihbarat gemisi TCG Ufuk'un özellikleri de anlatıldı. Geminin kumanda kontrol, elektronik, test ve eğitim sistem donanımlarının Aselsan tarafından sağlandığı belirtildi.

Gelişmiş savaş sistemi, gemi data dağıtım sistemi, entegre bilgisi sistemi, CCTV sistemi ve mesaj operasyon sistemlerini HAVELSAN tarafından geliştirildiğine de yer verildi.

Çin’in resmi haber ajansı Xinhua da geniş yer ayırdığı haberde, “Türkiye böylesine bir gemiye sahip dünyadaki 10 ülkeden biri oldu. Türkiye bu gemiyi ulusal savaş gemisi programı kapsamında inşa etti” ifadeleri kullanıldı.

# istanbul # ingiltere # türkiye # çin # operasyon # gemi # haber # fransa # Deniz # dünya # savaş # savaş gemisi # istihbarat # basın # tuzla # Havelsan # Tersane # xinhua # günlük # TCG Ufuk