Türkiye kar altında

Yurdun büyük kısmını etkisi altına alan kar yağışı İstanbul'da da etkisini gösterdi. Ağrı'da ise termometreler sıfırın altında 33 dereceye düştü.

Türkiye kar altında

Türkiye yoğun kar yağışının etkisi altında. İstanbul'da gece başlayan kar yağışı Anadolu yakasında özellikle Çamlıca Tepesi ve Beykoz'un yüksek kesimlerinde etkisini artırdı. İstanbullular beyaz bir sabaha uyandı.

Kar yağışı Avrupa yakasında da Sarıyer'in yüksek kesimlerinde etkili oldu. Sultanahmet Meydanı'nda ise turistler kartopu oynadı.

Kar yağışı Başkent Ankara'da da etkisini gösterdi. Ankaralılar güne beyaz örtü altında başladı.

Kastamonu'da yolu karla kapanan köydeki hastaya paletli ambulansla ulaşıldı.

Bozkurt ilçesine bağlı Koşmapınar Köyü Yukarı Oday Mahallesi'nde yaşayan hasta göğüs ağrısı şikayetiyle 112 Acil Servis'i aradı. Köy yolundaki kar kalınlığının 80 santimetreyi bulması nedeniyle sağlık ekipleri paletli ambulansla yola çıktı. Yaklaşık 1,5 saat süren yolculuğun ardından hastaya ulaşan ekipler ilk müdahaleyi evde yaptı. Hasta daha sonra hastaneye kaldırıldı.

Kocaeli ve Sakarya da kar yağışından etkilenen iller arasında.

Kar yağışı Bursa, Eskişehir ve Bilecik'te de etkili oldu. Eskişehir'de Porsuk Çayı ve çevresi ile kent merkezi beyaza büründü.

Ağrı ise adeta buz tuttu. Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 33 derece ile Ağrı'da ölçüldü.

Kentin her yanında büyük buz sarkıtları oluştu. Tırların yakıt depoları bile dondu. Sürücüler yola çıkabilmek için depoların altında ateş yaktı.

# sağlık # bursa # istanbul # ankara # türkiye # sakarya # kastamonu # kocaeli # Bilecik # kar # Eskişehir # beykoz # doğu anadolu bölgesi # ağrı # Hava durumu # sarıyer # kış # Porsuk Çayı # beyaz örtü # çamlıca tepesi