Şehit Gaffar Okkan törenlerle anıldı

Ali Gaffar Okkan, Emniyet Müdürü olarak 4 yıl görev yaptığı Diyarbakır'da halkla gönül köprüsü kurdu, Türk-Kürt kardeşliğini perçinleyen isim oldu. Diyarbakırlıların “Gaffar Baba” diye yad ettiiği Vatansever Emniyet Müdürü Okkan, 21 yıl önce 24 Ocak’ta pusuya düşürülerek şehit oldu. Okkan için hem Diyarbakır'da, hem de memleketi Sakarya'ya anma törenleri yapıldı.

Şehit Gaffar Okkan törenlerle anıldı

Bir aldılar ama binler oldular. 21 yıl geçse de üzerinden ne Diyarbakırlılar unuttu onu ne de Türkiye.

Diyarbakır’ın efsanevi Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, 2001 yılında, ABD Gladyosunun tertibiyle otomobilinde pusuya düşürüldü. Silahlı saldırıda, Okkan ile birlikte polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy şehit oldu.

Gaffar Okkan ve silah arkadaşlarının şehit olduğu Sezai Karakoç Bulvarı'nda, İl Emniyet Müdürlüğü’nce anma töreni yapıldı. Törene katılan gaziler, polis memurları ve vatandaşlar Şehitlik Anıtı`na karanfil bıraktı. Bazı binaların balkonlarına ve camlarına Okkan`ın fotoğrafları asıldı.

4 yıl görev yaptığı Diyarbakır'da Türk-Kürt kardeşliğini perçinleyen bir isim oldu Gaffar Okkan… 1997 yılında göreve geldiği ilk andan itibaren ne PKK’ya ne de gerici Hizbullah’a geçit vermedi. Silah arkadaşları da Okkan’ın bıraktığı yerden görevlerinin başında…

Diyarbakırlı gençler de Gaffar Okkan anıtına karanfiller bıraktı.

Gaffar Okkan, Sakarya’nın Hendek ilçesindeki mezarı başında da anıldı. Törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vatan Partisi de Gaffgar Okkan'ın ölüm yıldönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı. Vatan Partisi'nin mesajında, "Kahraman Gazeteci Uğur Mumcu ve Kahraman Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ı Gladyo tarafından katledilişlerinin yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. Vatanın bağımsızlığı ve birliği mücadelemiz onların ışığıyla daha aydınlık." ifadelerine yer verildi.

# abd # türkiye # diyarbakır # sakarya # vatan partisi # gazeteci # türk # Vatan # belediye # hendek # uğur mumcu # Ekrem Yüce # ali gaffar okkan # gaffar okkan # Çetin Oktay Kaldırım # ABD gladyosu