Prof. Dr. Uçkun Geray'ın vefatının 13. yıl dönümü

Türkiye'de orman ve çevre hayatının lider isimlerinden olan Prof. Dr. Uçkun Geray'ın vefatının ardından 13 yıl geçti. Yıllar geçmesine rağmen Geray'ın izi hafızalardan silinmedi.

Prof. Dr. Uçkun Geray'ın vefatının 13. yıl dönümü

Aydınlanma şehidi, Türkiye'de orman ve çevre hayatının lider isimlerinden olan Prof. Dr. Uçkun Geray'ın vefatının ardından 13 yıl geçti. Yıllar geçmesine rağmen Prof. Dr. Geray'ın izi hafızalardan silinmedi.

PROF. DR. UÇKUN GERAY KİMDİR?

1939 yılında Ankara’da doğan Prof. Dr. Uçkun Geray’ın yaptığı yayınlarla ve danışmanlığında tamamlanan yüksek lisans ve doktora tezleriyle ülkemizde Ormancılık Ekonomisi biliminin ve ormancılık anlayışının gelişimine büyük bir katkısı olmuştur.

1979 yılında İ.Ü. Orman Fakültesi'nde hazırladığı “Ormancılıkta Planlamanın Hazırlık Aşamasında Çok Boyutlu Analizler (Akdeniz Bölgesi Örneği)” adlı doçentlik tezi kabul edilen ve “Üniversite Doçenti” unvanını alan Prof. Dr. Geray, 1979 yılından itibaren İ.Ü. Orman Fakültesi’nde ve Tütün Eksperleri Yüksek Okulunda lisans düzeyinde ve İ.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü‘nde Lisansüstü düzeyde Ekonomi, Yatırım Planlaması, Orman Kaynakları Ekonomisi ve Planlama Projelendirme isimli dersler verdi.

Prof. Dr. Geray, Ormancılık Ekonomisi Anabilim Dalındaki çalışmaları sırasında disiplinli, ciddi, heyecanlı bir tutum sergilemiştir. Bulunduğu ortamlarda teknik ve entelektüel bilgisiyle odak haline gelmiş, çalışmaları Fakülteyi ve Üniversiteyi aşmıştır. Ormancılık ve çevre ile ilgili kurum ve kuruluşlardaki birçok çalışmaya yardımcı ve yol gösterici olmuştur.

1993 yılında Ormancılık Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanlığı’na Prof. Dr. Uçkun Geray getirildi.

13 Ekim 2000 tarihinde Ormancılık İktisadi ve Sosyal Çalışma Grubu (ORMİS)’nun kurulmasında öncülük etti ve grubun başkanlığını vefatına kadar yürüttü.

7. Dönem (2002-2003) Orman Mühendisleri Odası Marmara Şubesi Başkanlığını yaptı.

10. Dönem (19.02.2008-30.01.2009) Orman Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı olmaya meslektaşlarının teveccühü ile layık görüldü.

Prof. Dr. Uçkun Geray, çok sayıda yüksek lisans, doktora, doçentlik ve profesörlük jürisinde görev yaptı.

Prof. Dr. A. Uçkun Geray, Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi, Ulusal Strateji Merkezi (USMER) İstanbul Başkanı ve Ermeni soykırımı yalanıyla mücadelenin merkezi olan Talat Paşa Komitesi'nin üyesiydi.

6 Ekim 2006 tarihi itibariyle yaş haddinden emekliye ayrılan Prof. Dr. Geray, 30 Ocak 2009 tarihinde ise vefat etti.

Prof. Dr. Uçkun Geray'ın vefatının 13. yıl dönümü - Resim : 1
# istanbul # ankara # türkiye # vatan partisi # yol # ocak # Vatan # Partisi # görev # USMER # uckun geray