Bel Karper işçileri zafere ulaştı

Bel Karper işçilerinin mücadelesi zafere ulaştı. Yaklaşık 6 yıldır süren hak arayışının sona erdiğini Tekgıda-İş Sendikası resmi internet sitesinden duyurdu.

Bel Karper işçileri zafere ulaştı

Tekirdağ Çorlu'daki Bel Karper fabrikası işçilerinin yaklaşık 6 yıldır süren hak arayışı zaferle sonuçlandı.

Ulusal Kanal'ın yakından takip ettiği emek mücadelesinde işçiler seslerini yine Ulusal Kanal ekranlarından duyurmuştu.

İşçiler, Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ile beraber Ulusal Kanal'da yayınlanan Çıkış Yolu programına konuk olmuş sorunlarını ve taleplerini anlatmıştı.

İşverenin sendikalıları işten çıkarması üzerine grev başlatan emekçiler, seslerini duyurmak için İstanbul'daki Bel Karper Genel Merkezi önünde eyleme başlamıştı.

Tekgıda-İş Sendikası, Bel Karper işçilerinin mücadelesinin anlaşma ile sona erdiğini duyurdu:

- Bel Karper Türkiye Fabrikasında yaklaşık 6 yıllık bir örgütlenme ve yargı mücadelesi sonrası başlayan Toplu İş Sözleşmesi sürecinde, anlaşma sağlanamaması üzerine sendikamız tarafından grev kararı alınmış ve uygulanmaya konulmuştu.
- 260 gün boyunca devam eden grev, tarafların özverili ve anlayışlı yaklaşımıyla anlaşma ile sonuçlandı. Bel Karper işçisinin sendikalı ve örgütlü olmasının yanında ekonomik anlamda önemli kazanımlar ile sonuçlanan bu Toplu İş Sözleşmesi yeni bir dönemin başlangıcıdır. Bu sözleşmenin imzalanmasında emeği geçen, katkı sunan işçi ve işveren temsilcilerine, emek dostlarına, dayanışmasıyla örnek bir mücadele oluşturan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz. Şimdi çalışma ve üretme zamanı…
# istanbul # türkiye # vatan partisi # Tekirdağ # ulusal kanal # Doğu Perinçek # Vatan # işçi # grev # emek # sendika # Partisi # ekonomik # bel karper # bel karper grev # bel karper doğu perinçek grev # Bel-Karper fabrikası