Bafetimbi Gomis yeniden Galatasaray'da

Galatasaray, eski futbolcusu Bafetimbi Gomis ile sözleşme imzalandığını açıkladı.

Bafetimbi Gomis yeniden Galatasaray'da

Galatasaray, transferde önemli bir hamle yaptı. Sarı-kırmızılılar eski golcüsü Bafetimbi Gomis'i yeniden kadroya kattı.

Kulüpten yapılan açıklamada, daha önceden anlaşmaya varılan Fransız yıldız Bafetimbi Gomis ile resmi sözleşme imzalandığı duyuruldu.

Sarı-kırmızılılı kulüpten yapılan açıklamada, ''Kulübümüz, profesyonel futbolcu Bafetimbi Gomis’in transferi konusunda anlaşma sağladı.'' ifadelerine yer verildi.

Ayrıca kulübün sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, "Yuvana hoş geldin Bafetimbi Gomis!" denildi.

2017-2018 sezonunda Galatasaray forması giyen Gomis, 29 kez fileleri sarsarak gol kralı olmuş ve şampiyonlukta önemli bir katkıda bulunmuştu.

Gomis, Süper Lig’de bir sezonda bir takımla en fazla gol atan yabancı oyuncu unvanına da sahip.

Al Hilal formasıyla 3,5 yıl boyunca üstün bir performans ortaya koyan yıldız oyuncu, çıktığı 147 maçta 107 gol ve 16 asistlik performans sergiledi. 3,5 yılda Suudi Profesyonel Ligi tarihinin en golcü dördüncü futbolcusu oldu. Bu sezon ise 17 maçta 9 kez fileleri sarstı.

BAFETİMBİ GOMİS KİMDİR?

6 Ağustos 1985 doğumlu olan Bafetimbi Gomis, Fransa’nın güneydoğusunda bulunan sahil kasabası La Seyne’de dünyaya geldi.

Futbola 1994 yılında Sporting Toulon’da başlayan Gomis, 2000 yılında transfer olduğu Saint Etienne altyapısında gelişimine devam etti ve yakaladığı çıkışla ilk A takımı tecrübesini burada yaşadı.

Fransa’da St. Etienne, Lyon, Marsilya gibi önemli kulüplerde başarılı performanslar ortaya koydu. Gomis, ilk yurt dışı tecrübesini Swansea City’de yaşamış, 2017-2018 sezonunda da Galatasaray forması giymişti.

Galatasaray’da gerçirdiği bir yılın ardından Gomis, Suudi Arabistan’ın Al Hilal takımına transfer oldu. Al Hilal formasıyla 3,5 yıl mücadele eden Gomis, çıktığı 147 maçta 107 gol ve 16 asistlik performans sergiledi.

Gomis, profesyonel kariyerinde 715 maçta 327 gol atarken 68 de asist yaptı.

# Galatasaray # transfer # futbol # son dakika # süper lig # suudi arabistan # sahil # lyon # sözleşme # marsilya # Swansea City # Bafetimbi Gomis # al hilal