Gürcistan'dan AB'ye üyelik başvurusu

Gürcistan Başbakanı Garibaşvili, Gürcistan'ın Avrupa Birliği'ne hızlı katılımı için başvuru dilekçsine imza attı.

Gürcistan'dan AB'ye üyelik başvurusu

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, kameralar karşısına geçerek canlı yayında halka sesleniş konuşması gerçekleştirdi.

Garibaşvili canlı yayında ülkesinin Avrupa Birliği'ne (AB) katılımı için gerekli ilgili başvuru dilekçesini de imzaladı. Garibaşvili, söz konusu dilekçenin AB'nin ilgili kurumlarına gün içinde gönderileceğini ifade etti.

Gürcistan'ın Avrupa'nın parçası olduğunu ve bugün tarihi bir gün yaşadıklarını vurgulayan Garibaşvili, şunları kaydetti:

- AB üyeliğine başvurmak, Gürcistan'ın Avrupa entegrasyonu yolunda attığı önemli bir adımdır. Tarihimizde yeni bir sayfayı açan ve ortak bir Avrupa ailesi ile bizi birleştirmeyi amaçlayan atalarımızın çabalarını sürdüren bir aşamadır. Gürcistan bir Avrupa devletidir. Ülkemiz, uzun tarihi boyunca her zaman Avrupa kültür ve medeniyet alanına ait olmuştur ve hala onların korunmasına, gelişmesine değerli katkılarda bulunmaktadır.
# rusya # Ukrayna # son dakika # avrupa # avrupa birliği # ab # başvuru # imza # Gürcistan # Dilekçe # İrakli Garibaşvili