Rusya'dan ortak noktada buluşma vurgusu

Rusya ile Ukrayna arasında müzakere süreci de devam ediyor. 4. tur görüşme çevrim içi yapılıyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, görüşmelerde Ukrayna heyetinin görevinin, kendisi ile Rusya Devlet Başkanı Putin’i bir araya getirmek olduğunu söyledi. Rusya ise, ortak noktada buluşma vurgusu yaptı.

Rusya'dan ortak noktada buluşma vurgusu

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin 4'üncü turu, çevrim içi yapılıyor. İlk üç görüşmenin aksine heyetler bu kez, video konferans yöntemiyle buluştu.

Görüşme öncesinde ve devamında hem Ukrayna tarafından hem de Rusya tarafından dikkat çeken açıklamalar geldi.

Müzakerelerin başladığı sırada konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Görüşmelerde heyetimizin net bir görevi var: Ukrayna ve Rusya devlet başkanlarının görüşmesini sağlamak için mümkün olan her şeyi yapmak." Dedi.

Ukrayna heyetine başkanlık eden Mihail Podolyak, çevrim içi müzakerelerin aralıksız devam ettiğini, 4'üncü tur görüşmede "ön sonuçların" ele alınacağını söyledi. Podolyak, "Önümüzdeki günlerde Rusya ile görüşmelerden sonuç çıkabilir" ifadelerini kullandı.

Rusya heyetinden yapılan açıklamada ise, henüz görüşmelerde elle tutulur bir gelişme yaşanmadığı ancak iki tarafın da ortak noktada buluşmak için adımlar attığı belirtildi.

# rusya # Ukrayna # Putin # son dakika # Devlet # belarus # video # Zelenskiy # müzakere