Erdoğan NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Polonya Cumhurbaşkanı Duda ortak basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Mart'ta Brüksel'deki NATO Liderler Zirvesi'ne katılacağını, zirvede Rusya-Ukrayna arasındaki süreçle ilgili görüşmeler yürüteceğini açıkladı.

Erdoğan NATO Liderler Zirvesi'ne katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Polonya Cumhurbaşkanı Duda ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamada iki ülke arasındaki ilişkiler ve Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı Ukrayna operasyonu ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

- Polonya Cumhurbaşkanı Duda'yı misafir etmekten memnuniyet duyuyorum. Kendilerine bir kez daha Ankara'ya gelmelerinden ötürü hoş geldiniz diyorum.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NATO LİDERLER ZİRVESİNE KATILACAK

- Görüşmelerimizde ikili ilişkilerin yanı sıra Ukrayna-Rusya'daki son durumu ele aldık. İki NATO müttefiki olarak neler yapılabilir bunları yeniden zirvede değerlendireceğiz. Savaşın sona ermesi için diplomatik çabaların gösterilmesi konusunda mutabık kaldık. Dışişleri Bakanım bugün Moskova'da temaslarda bulunuyor, yarın da Ukrayna'ya geçecek.
- 24 Mart'taki NATO Liderler Zirvesi'nde de Rusya-Ukrayna arasındaki süreçle ilgili görüşmeler yapacağım.
- Polonya 2 milyon mülteciye kapılarını açarak örnek bir duruş sergiliyor. Bu tavrından dolayı değerli dostum Duda'yı tebrik ediyorum.

POLONYA İLE TİCARİ İLİŞKİLER

- Ticaret hacmimiz salgına rağmen 8,3 milyar dolara ulaştı. 10 milyar dolarlık hedefimize çok yaklaşmış durumdayız. Savunma sanayisindeki iş birliğimizden memnunuz. Türkiye-AB ilişkilerinin ilerletilmesinde Polonyalı dostlarımızın yapıcı tutum sergileyeceklerine inanıyorum.
# ankara # türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # cumhurbaşkanı # ticaret # nato # moskova # Polonya # liderler zirvesi # Ukrayna Rusya # duda