NATO Ukrayna’ya asker göndermeyecek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO üyesi ülkelerin savunma bakanlarının Belçika'daki toplantısının ardından konuştu. Stoltenberg, NATO’nun Ukrayna’ya asker göndermeyeceğini ve hava sahasına müdahale etmeyeceğini söyledi.

NATO Ukrayna’ya asker göndermeyecek

Jens Stoltenberg, NATO üyesi ülkelerin savunma bakanlarının Belçika'daki toplantısının ardından konuştu.

Rusya’nın operasyonu sona erdirmesini talep eden Stoltenberg, diplomatik çözüm çağrısı yaptı:

" Putin askerlerini çekerse her tür diplomatik çözüm çabasını desteklemeye hazırız" dedi.

NATO ASKER GÖNDERMEYECEK

Stoltenberg, NATO'nun Ukrayna'ya asker göndermeyeceğini, hava sahasına da müdahale etmeyeceğini söyledi.

"NATO’nun Ukrayna’ya müdahalesi krizi ve savaşı büyütür. Ukrayna’nın kararlarına saygı duyuyoruz ve meşru müdafaasına destek veriyoruz."

NATO'nun Ukrayna'ya müdahalesinin krizi ve savaşı büyüteceğini vurguladı. Rusya'nın Ukrayna ile müzakerelerde samimi olduğuna dair sahada bir işaret görmediklerini söyledi.

"Moskova NATO'ya en küçük saldırının karşılıksız kalmayacağından emin olsun" dedi.

Stoltenberg’in bu açıklamaları Macron’un NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti açıklamasını doğruladığı şeklinde değerlendirildi.

NATO'nun acil mukavemet gücü hakkında konuşan Stoltenberg, "NATO doğu Avrupa’da gerekirse yıllarca görev yapacak askeri üsler kurmaya hazırlanıyor. NATO acil mukavemet gücünü üç kat arttırdı. NATO çatışmayı körükleyen değil önleyen pozisyon alıyor. Acil mukavemet gücü ne gerekiyorsa onu yapacak. Güvenlik şartları tamamen değişti. Bir zamanlar stratejik partner gördüğümüz ortak konsey kurduğumuz Rusya, şimdi başka bir politika izliyor." dedi.

# rusya # Ukrayna # Putin # avrupa # nato # savunma # stoltenberg # politika