Rusya-Ukrayna müzakereleri Türkiye'de

Ukraynalı müzakereci David Arakhamia, Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakerelerde bir sonraki turun 28-30 Mart tarihlerinde Türkiye'de yüz yüze yapılacağını açıkladı.

Rusya-Ukrayna müzakereleri Türkiye'de

TASS Haber Ajansı'na göre Rus heyetine başkanlık eden Rusya Cumhurbaşkanlığı Yardımcısı Vladimir Medinsky, Rus ve Ukraynalı heyetler arasında bir başka çevrimdışı müzakere turunun 29-30 Mart'ta yapılacağını söyledi.

Telegram kanalında " Ukrayna ile bugün video konferans formatında bir başka görüşme turu daha yapıldı. Sonuç olarak 29-30 Mart'ta çevrimdışı buluşma kararı alındı" diye yazdı.

Rusya-Ukrayna görüşmelerinin ilk turu 28 Şubat'ta Beyaz Rusya'nın Gomel bölgesinde yapıldı. Görüşmeler beş saat sürdü. Görüşmelerin ikinci turu 3 Mart'ta Belarus'taki Belovezhskaya Pushcha'da yapıldı. Heyetler, 7 Mart'ta Brest bölgesinde ve yine Beyaz Rusya'da üçüncü tur müzakereler için bir araya geldi. Çevrimiçi formatta daha fazla tur yapıldı.

24 Şubat'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donbass cumhuriyetlerinin başkanlarının yardım talebine yanıt olarak özel bir askeri operasyon ilan etti. Moskova'nın Ukrayna topraklarını işgal etme gibi bir planının olmadığını, ancak ülkeyi askerden arındırmayı ve denazize etmeyi ve Donbass'taki soykırımdan doğrudan sorumlu olan milliyetçi silahlı birlikleri yenmeyi amaçladığını vurguladı.

# rusya # Ukrayna # Putin # haber # Devlet # rus # mart # yanıt