Rusya Büyükelçiliğinden Atatürklü paylaşım

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği sosyal medya hesabından Türk-Rus dostluğunu hatırlatan bir paylaşım yaptı. Mesajda, 100 yıl önce Rus Büyükelçisi Aralov ve Azerbaycan Büyükelçisi Abilov'un, Mustafa Kemal Atatürk'ün daveti üzerine cepheye ziyareti hatırlatıldı.

Rusya Büyükelçiliğinden Atatürklü paylaşım

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğinin Twitter hesabından, 100 yıl öncesine ait Mustafa Kemal Atatürklü paylaşım yapıldı.

Paylaşımda dönemin Rus Büyükelçisi Aralov ile Azerbaycan Büyükelçisi Abilov'un 28 Mart - 4 Nisan 1922 tarihleri arasında cepheye yaptığı ziyaret hatırlatıldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün daveti üzerine gerçekleştiği belirtilen ziyaretle ilgili yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

- Bundan tam 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün daveti üzerine Rus Büyükelçisi Aralov ve Azerbaycan Büyükelçisi Abilov, askerî ataşeleri ile birlikte 28 Mart - 4 Nisan 1922 tarihleri arasında cephe ve cephe gerisi ziyaretine katıldılar.

'' TÜRKİYE BUNU HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAKTIR''

Yapılan paylaşımda Mustafa Kemal Atatürk'ün ziyaret ile ilgili sözlerine de yer verildi.

Mustafa Kemal Atatürk o dönem yaptığı açıklamada, '' Sovyet Rusya'nın durumumuzun en ağır olduğu bir sırada yardımımıza koştuğunu bizi desteklediğini hatırımızdan çıkarmıyoruz. Türkiye bunu hiçbir zaman unutmayacaktır'' ifadelerini kullanmıştı.

# ankara # türkiye # rusya # atatürk # Azerbaycan # ziyaret # rus # savaş # mart # Sovyet Rusya # cephe # rusya büyükelçiliği # Aralov