Tarihi bina için göreve

Görev Vakfı, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde Ulusal Kanal, Aydınlık Gazetesi ve Beykızı Restoran’ın bulunduğu tarihi binanın mülkiyetini almak için kolları sıvadı. Çalışma, Ulusal Kanal özel yayınında ilan edildi. 1993 yılından bu yana Görev Vakfı, Aydınlık Gazetesi, Ulusal Kanal ve Beykızı Restoranın kullanımında olan Deva Çıkmazı’ndaki binayı satın almak için imece başlatıldı.

Tarihi bina için göreve

Görev Vakfı, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde Ulusal Kanal, Aydınlık Gazetesi ve Beykızı Restoran’ın bulunduğu tarihi binanın mülkiyetini almak için kolları sıvadı.

Çalışma, Ulusal Kanal özel yayınında ilan edildi.

Görev Vakfı Başkanı Erkan Önsel, Görev Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şule Perinçek, Vatan Partisi Genel Sayman Vekili Yıldırım Gençer, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur; Deva Çıkmazı’ndaki binayı satın almanın önemini anlattılar.

Görev Vakfı Başkanı Erkan Önsel, Görev Vakfı'nın çağrısını kamuoyu ile paylaştı:

‘’Değerli Dostlar,
Yeni Dünyanın ilk ışıkları, bağımsızlıkçı, insancıl, kamucu ve paylaşmacı Asya’dan yükseliyor.
Türkiye, yükselen Asya Uygarlığının öncüleri arasındadır ve ön cephededir.
Tarihi sürecin getirdiği altın fırsatlar, önümüze yeni görevler koyuyor, yeni ufuklar açıyor. Üreten ve Birleşen Türkiye, zorlukların içinden filizleniyor. Bu mücadeleyi güçlendirmek ve kaynaklarını yaratmak için yeni fırsatlar, gönüllerimizi ve alın terimizi göreve çağırıyor. 1993 yılından bu yana Görev Vakfı, Aydınlık Gazetesi, Ulusal Kanal ve Beykızı Restoranın kullanımında olan Deva Çıkmazı’ndaki merkezimizin mülkiyetini alma fırsatı doğmuştur.
1860’lı yıllarda yapılan yedi katlı tarihi binamızın bir cephesi İstanbul’un en gözde merkezi olan İstiklal Caddesine açılmakta, diğer cephesi Haliç’e bakmaktadır.
Binamız 160 yıldır vatan ve hürriyet mücadelesinin sarsılmaz karargâhıdır. Girişinde yazdığı üzere, “Kanuni Esasi Kıraathanesi” olarak tarihe tanıklık etmiştir. Komşu binada Namık Kemaller İbret Gazetesi’ni çıkarmıştır.
Bulunduğu Meşrutiyet Caddesi, ismini 1908 Hürriyet devriminden almıştır. Tarihî binamızı almak, Ulusal Kanal ve Aydınlık’ı zirveye taşımak için 30 milyon TL hedefli bir kampanya başlatıyoruz.
Hepimizin katkılarıyla şu ana kadar kullanımımızda olmayan, daha önce yüksek kârlı işletmelere ev sahipliği eden 700 m2’lik iki katlı çok büyük mağazayı da mülkiyetimize katmış olacağız. Bu sayede her ay anlamlı gelirler elde edeceğiz.
Yunus Emre, ‘var imdi miskin Yunus, uryan olup gir yola, yüz çukallı gelürse yalıncağı soyamaz’ diyordu. Arındık, yola girdik ve başarıya yürüyoruz. Yine başaracağız, yine yapacağız. Tarihi binayı satın alarak Görev Vakfı’nı, Aydınlık Gazetesi’ni ve Ulusal Kanal’ı zirveye taşımak için katkılarınıza başvuruyoruz. Nakit, taşınır ve taşınmaz bağışlarınız Türkiye’nin geleceğini kurmaya hizmet edecektir.
Yürekten dostluk duyguları ve saygılarımızla.
Tarihi Bina İçin Göreve
Ulusal Kanal ve Aydınlık Zirveye!’’

TARİHİ BİNA İÇİN GÖREVE!

Görev Vakfı İletişim Bilgileri

• Cep: 0535 055 9883
• Çağrı merkezi: 0212 912 3040

Görev Vakfı Hesap Bilgileri:

Hesap adı: İletişim Gönüllüleri ve Görevlileri Vakfı

• TL Hesabı IBAN Numarası: TR78 0001 5001 5800 7304 7875 29

• Euro Hesabı: TR50 0001 5001 5804 8016 2613 03 €

• Dolar Hesabı: TR55 0001 5001 5804 8016 2613 10 $

VakıfBank Beyoğlu Şubesi

Tarihi bina için göreve - Resim : 1

ULUSAL KANAL ve AYDINLIK ZİRVEYE

Ulusal Kanal özel yayınında Görev Vakfı Başkanı Erkan Önsel, Görev Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şule Perinçek, Vatan Partisi Genel Sayman Vekili Yıldırım Gençer, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur; Deva Çıkmazı’ndaki binayı satın almanın önemini vurguladı.

• Görev Vakfı Başkanı Erkan Önsel, Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal'ın yeni hedeflerinin ayrıntılarını açıkladı:

- Bu duvarlarda sesler duyuyorum. Bakın kimlerin seslerini duyuyorum; KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Amiral Soner Polat, General Servet Cömert, Oktay Sinanoğlu, büyük şairimiz Atilla İlhan, Demirtaş Ceyhun ve Levent Kırca yani Görev Vakfı'nın kurucu isim babası, Tuncel Yüceloğu... Bu isimler bu binanın odalarında karargâh misali çalıştılar.
- Hatta üst katta bir Anayasa Komisyonu çalışması yapıldı. Türkiye'nin en seçkin hukukçuları başta Sayın Doğu Perinçek olmak üzere masalara dirseklerini koyarak oturdular ve Türkiye'nin Anayasa metnini yazdılar.
- Bu binada Talat Paşa Komitesi kuruldu. Ermeni soykırımın yalanına karşı dünya çapında açtığımız mücadelenin karargâhı oldu bu bina. Bu bina bir mücadele karargâhıdır.
- Genç kızlar saçlarını kesip verdiler. Kızılay’a kanlarını veren işçileri var. Paraları yok, kanlarını bağışlayıp aldıkları paraları buralara verdiler. Buranın kuruluşunda alın teri var, kan var, emek var. Türk Milletinin büyük fedakârlığı var. O geleneği temsil ettiğimiz için bu kadar güzel konuşuyorum.
- Kardeşlik, bölüşme, paylaşma, yardımlaşma, dayanışma… Bu kültür Asya’dan yükseliyor. Bu toplumu kuracak olanlar, bu kuruluşlarda çalışan devrimci insanlar yani sizler, bizler.

• Görev Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şule Perinçek, binanın tarihçesine ve tarihin binadaki izlerine değindi:
- Neden bu bina? Birçok yaşanmışlık var. Biz bu binadan Silivri'ye tutuklanıp götürülen arkadaşlarımızı yolcu ettik, aynı zamanda da davul zurna ile bu binada karşıladık.
- Buranın her anında her santimetre karesinde herkesin müthiş emeği, alın teri vardır, Öncü Gençlik burada kuruldu, burada büyüdü. Alın terimizin damlamadığı yeri yoktur.

Vatan Partisi Genel Sayman Vekili Yıldırım Gençer, zirve yolculuğunun fedakârlıklarla başladığını, Vatan Partisi'nin de Türkiye'yi bu şekilde yöneteceğini söyledi:

- Aydınlık Gazetesi yeni yıla genel başkanımızın yazısıyla çok güzel bir manşetle girmişti: 2022 Kader Yılı. Orada Türkiye'nin önündeki zorlukları 5 maddeyle özetlemişti. Mücadele her geçen gün şiddetleniyor. Şimdi Türkiye 2022 yılına çok hızlı bir giriş yaptı.
- Önümüzdeki süreç de arkamızda bıraktığımız süreçten daha kolay olmayacak. Bizleri daha büyük zorluklar bekliyor ama biz bu zorluklara, sınavlara hazırız. Tabi buna ne ile hazırız? Başta Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal ile hazırız.
- O yüzden Türkiye’yi daha özgüvenle, daha cesaret ile toplumumuzun tüm kesimlerini seferber etmek istiyorsak ki istiyoruz ve bun başaracağız. O yüzden Görev Vakfı, Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi’nin bu zirve yolculuğunda bizim elimizden gelen her şeyi bu kurumlarımız için yapmamız lazım.
- Görev Vakfı, Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal'ın bu zirve yolculuğunda bizim elimizden gelen her şeyi yapmamız lazım.
- Ulusal Kanal ve Aydınlık'ın zirve yolculuğunda destek vermeye, katkı sunmaya, bağışlarını esirgememeye davet ediyoruz. Ki bu kurumlarımız yıllardır böyle ayakta kaldı ve hep bu şekilde ayakta kalacak. Bakın biz aynı zamanda Türkiye’yi böyle yöneteceğiz.

• Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel, tarihi binanın Türk siyasetine ve gündemine etkilerini betimleyerek konuşmasına başladı:

- Bu bina süreçlere müdahale eden bir bina. Ekonomi, dış politika, iç politika, ekonomi, emek mücadelesi, sanayicilerimizin istekleri… Yani hangi başlık varsa bu binadan bir müdahale yapılıyor. Her yerde bir gözü var.Bir gözü Meclis’in içinde, bir gözü Mehmetçiğin yanında, bir gözü Diyarbakır Anneleri’nin yanında, gözü olan bir bina.
- Konuşan bir bina yani pencerelerinden fikirler taşıyor her gün. Biz sabahleyin bugün ülkemiz için ne yapacağız diye başlıyoruz güne. Her konuda bir fikir üretiliyor ve çözümü olan bir bina.
- Yürüyen bir bina aynı zamanda. Bir bakıyorsunuz Silivri önünde, bir bakıyorsunuz Ulus’ta, bir bakıyorsunuz emek mücadelesinin içerisinde.
- Aslında Türkiye'nin her zor döneminde rüzgârı göğüsleyen de bir bina. Türkiye’ye musallat olan bütün kuvvetler bu binaya bir vuruyor. Namık Kemallerden beri bütün düşmanlar buralarda geziyor ama aynı zamanda bütün çözümler de buradan çıkıyor.
- Deva Türk Milletinin olacak, Deva bu mücadelenin öncülerinin olacak. Bu da büyük bir görev, tarihi bir sorumluluk. Bu sorumluluğu bütün herkesle paylaşmak istiyoruz. Herkes bu kampanyaya katkı sunmanın huzurunu yaşasın.

• Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur, kampanyanın zirveye çıkışta bir eşik olduğunu söyledi:

- Türkiye'nin zorluklarına çözüm üreten merkeziz. Bu sebeptendir ki hükümet olma sürecindeyiz. Yaptığımız bütün işler de bu amaca hizmet ediyor, hükümet olma sürecimizi hızlandırıyor.
- Şimdi yürüteceğimiz kampanyada vakfımızı, kanalımızı ve gazetemizi zirveye taşıma mücadelesinin bir eşiğidir. Hem tarihsel değeri olan bir mekânın sahibi olacağız hem de yaratılan değer ile daha güçlü yayınlar yapacak imkânı oluşturacağız.
- Bu kampanyada her katkı kabulümüzdür. İsteyen dostumuz nakit bağış isteyen gayrimenkul bağışı yapabilir. Çağrımız özellikle yeni tanıştığımız dostlarımıza. Bu büyük aileyi büyütmek ve katkı sunmak için fırsat ayaklarına geldi.
- Haydi tarihi bina için göreve, haydi Ulusal Kanal ve Aydınlık'ı zirveye taşıma mücadelesine katkı sunmaya çağırıyoruz.
# istanbul # türkiye # Perinçek # diyarbakır # vatan partisi # ekonomi # kampanya # ulusal kanal # türk # destek # Doğu Perinçek # asya # oldu # aydınlık gazetesi # dünya # doğu # Ulusal # Vatan # aydınlık # erkan önsel # sinan sungur # Partisi # görev vakfı # şule perinçek # zafer # dış politika # ilker yücel # Yıldırım Gençer # tarihi bina için göreve