Marine Le Pen seçimi kazanacak mı?

Fransa, yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başında… 12 adayın yarıştığı seçimde, ilk tur için oy verme işlemi başladı. Seçimde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un karşısındaki en güçlü adayın Ulusal Birlik Partisi lideri Marine Le Pen olduğu belirtiliyor.

Marine Le Pen seçimi kazanacak mı?

Fransa'da halk, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu için sandık başına gitti.

İlk turda 4'ü kadın toplam 12 aday yarışıyor. Adaylar arasında mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin lideri Marine Le Pen'in (Marin Löpen) yanı sıra Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi’nin lideri Jean Luc Melenchon (Jon lük Melenşon) ile aşırı sağcı ve nefret söylemleriyle gündeme gelen Yeniden Fetih Partisi lideri Eric Zemmour da bulunuyor.

Sağ adaylar ülkedeki göçmen sorununa ağırlık verirken, solun odağında ekonomik kriz var… Son 5 yılda aşırı sağın ilerleyişini engelleyemediğini itiraf eden Cumhurbaşkanı Macron'un karşısındaki en güçlü aday ise, Ulusal Birlik Partisi lideri Marine Le Pen.

Yaklaşık 48,5 milyon seçmenin bulunduğu ülkede anketler mevcut Cumhurbaşkanı Macron ve aşırı sağcı Le Pen'in 2. tura kalabileceğini gösteriyor.

Fransa'da cumhurbaşkanı seçimi beş yılda bir, iki aşamalı olarak yapılıyor. Seçmenler ikinci tur için de 24 Nisan'da sandığa gidecek. Kazanan aday 13 Mayıs'ta görevine başlayacak.

# cumhurbaşkanı # cumhurbaşkanlığı # fransa # sandık # Macron # Ulusal # son # Marine Le Pen # fransa seçim