Yaratılan Dizisinde Bahsedilen Kitabı Kıyam Gerçekte Var Mı? Kitabı Kıyam Neyi Anlatır?

Dijital platformda yayınlanmaya başlayan, Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı 'Yaratılan' mini diziden sonra 'Kitabı Kıyam'ın ne olduğu araştırılmaya başlandı. Dizilere konu olan Kitabı Kıyam nedir? Kitabı Kıyam neyi anlatır?

Yaratılan Dizisinde Bahsedilen Kitabı Kıyam Gerçekte Var Mı? Kitabı Kıyam Neyi Anlatır?

Senaryo yazarlığını ve yönetmenliğini Çağan Irmak'ın üstlendiği, dijital platformda yayınlanmaya başlayan 'Yaratılan' büyük ilgi topladı. Dizinin oyuncu kadrosunda Erkan Kolçak Köstendil, Taner Ölmez, Engin Benli, Şifanur Gül, Bülent Şakrak, Sema Çeyrekbaşı, Devrim Yakut, Şehsuvar Aktaş, Durul Bazan, Macit Koper gibi birbirinden yıldız oyuncular var. Peki, Kitabı kıyam nedir? Kitabı kıyam neyi anlatır?

Yaratılan Dizisinde Bahsedilen Kitabı Kıyam Gerçekte Var Mı? Kitabı Kıyam Neyi Anlatır? - Resim : 1

KİTAB-I KIYAM NE DEMEK?

"Kıyam" kelimesi, Arapça kökenli bir sözcüktür ve başkaldırmak, karşı koymak, isyan etmek gibi anlamlara gelir. Ayrıca, "Kıyamet Günü" gibi bir anlama da sahiptir.

Diğer yandan, "kitab" kelimesi de Arapça kökenli olup, yazmak fiilinden türetilmiş olup, Türkçede "kitap" anlamına gelir.

Aynı zamanda "amel defteri" veya "Kur'ân-ı Kerîm" gibi anlamlara da gelebilir. Bu nedenle "kitab-ı kıyam" ifadesini "isyan kitabı" olarak çevirmek doğru olacaktır.

yaratılan dizi