Steam Türkiye Dolar Kuru Ne Kadar Olacak? Steam Türk Lirasını Kaldırıyor!

Steam Türkiye dolar kuru ne kadar olacak tüm oyun severler merakla bekliyor. Bildiğiniz üzere Steam 20 Kasım'da Türkiye'den çekileceğini duyurdu. Bu sebeple oyunlar dolar üzerinden satılmaya başlayacak!

Steam Türkiye Dolar Kuru Ne Kadar Olacak? Steam Türk Lirasını Kaldırıyor!
Steam Türkiye'den Çekiliyor!

Steam Türkiye dolar kuru oyun severler tarafından yoğun bir şekilde merak ediliyor. Sebebi ise dünyanın en büyük dijital oyun dağıtım platformu Steam, 20 Kasım 2023 tarihinden itibaren Türkiye'deki oyun fiyatlarını dolar cinsinden satacağını duyurdu. Bu karar ile birlikte Steam'de oyun satın almak için artık Türk lirası yerine dolar kullanılacak.

Steam Türkiye Dolar Kuru Ne Kadar Olacak?

Steam'in yaptığı açıklamaya göre, bu karar "hem oyunculara hem de partnerlere daha standart ve tutarlı bir hizmet sunmak" amacıyla alındı.

Steam dolar kuruna dönüyor

Ancak, kararın Türkiye'deki oyun severler için oyun fiyatlarının artması anlamına geleceği belirtiliyor. Bu durumdan oyun severler tabi ki hiç memnun değiller.

Popüler Oyunların Fiyatları

Steam'de en çok oynanan oyunlardan bazıları ve yeni dolar kuruna göre fiyat artışları şu şekilde:

  • GTA 5: 1.250 TL'den 75 dolara (yaklaşık 1.125 TL artış)
  • Elden Ring: 625 TL'den 37.5 dolara (yaklaşık 544 TL artış)
  • PUBG: Battlegrounds: 250 TL'den 15.6 dolara (yaklaşık 129 TL artış)
  • Fortnite: 250 TL'den 15.6 dolara (yaklaşık 129 TL artış)
  • CS:GO: 250 TL'den 15.6 dolara (yaklaşık 129 TL artış)

Oyunculardan Steam'a Tepkiler Büyüyor! 

Steam'in bu kararına, Türkiye'deki oyun severler sosyal medyada tepki gösterdi. Oyuncular, kararın oyun fiyatlarının artmasına ve oyunlara erişimin zorlaşmasına neden olacağını belirtti. Bu sebeple Steam'in satışlarının düşeceği öngörülüyor. Steam'in Türkiye'den çekilip çekilmeyeceği henüz belli değil. Ancak, kararın Türkiye'deki oyun sektörüne önemli bir darbe vuracağı düşünülüyor. Zaten zorlaşan ekonomik şartlar üzerine birde oyun fiyatlarının da artması eklenince genç oyun severlerin hayatlarının biraz daha zorlaşacağı aşikar.