Domateslerinizin Bozulmasını Engelleyin! Öğrendikten Sonra Domatesleriniz Hep Taze Kalacak

Domatesin içinde bulunan vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde birçok fayda sağlar. Ancak bu faydalardan yararlanmak için domatesi iyi muhafaza etmeniz gerekmektedir. İşte domatesleriniz bir daha ne küflenecek ne de bozulacak. Kalem ve kağıtlarınızı hazırlayın...

Domateslerinizin Bozulmasını Engelleyin! Öğrendikten Sonra Domatesleriniz Hep Taze Kalacak

Domateste bulunan yüksek miktardaki C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar. Ayrıca, domates içerdiği likopen adlı bir antioksidan ile kanser riskini azaltabilir. Likopen aynı zamanda kalp sağlığını da destekler ve kolesterol seviyelerinin düşmesine yardımcı olur.

Domatesin içinde aynı zamanda potasyum da bulunur. Potasyum, kan basıncını düzenlemeye yardımcı olarak kalp ve damar sağlığını korur. Ayrıca, domates lif açısından zengin bir sebzedir. Lifler sindirim sistemini düzenler ve kabızlık gibi sorunları önler. Bununla beraber domatesinde içinde bulunan A vitamini de göz sağlığı için çok önemlidir. A vitamini, görme yeteneğini korur ve göz hastalıklarının riskini azaltır.

Domateslerinizin Bozulmasını Engelleyin! Öğrendikten Sonra Domatesleriniz Hep Taze Kalacak - Resim : 1

Domatesleri Nasıl Muhafaza Ederiz?

Domateslerinizin bozulmasını istemiyorsanız, buzdolabında saklamaktan vazgeçmelisiniz. Domateslerin taze kalması için onları güneşli bir alanda saklamalısınız. Güneş ışığı domateslerin içindeki likopen miktarını arttırır ve bu da domateslerin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur.

Aynı zamanda domatesler birbirine temas etmemeli ve serin bir kutunun içinde saklamalısınız. Son olarak, domateslerinizin sap kısımlarını kesmeden saklamalısınız. Domateslerin sap kısımları, içindeki nemin dışarı çıkmasını engeller ve bu da domateslerin daha uzun süre taze kalmasını sağlar.

# domates # küflenme