Bakan Bozdağ Vural Avar açıklaması: ''Başlangıçta müracaat yapmadı''

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevinde hayatını kaybeden 28 Şubat davası hükümlüsü emekli Korgeneral Vural Avar ile ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Avar'la ilgili özel af yetkisini kullanmak istediğini ve sürecin başlatılması gerektiğini aktardı.

FETÖ’cü savcıların başlattığı 28 Şubat davasında hakkında müebbet hapis cezası kararı verilen komutanların sağlık durumlarıyla ilgili tartışmalar sürerken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan bir açıklama geldi.

Bozdağ, cezaevinde hayatını kaybeden 28 Şubat davası hükümlüsü emekli Korgeneral Vural Avar ile ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın özel af yetkisini kullanmak istediğini ifade etti.

Erdoğan'ın Avar'la ilgili özel af yetkisini kullanmak istediğini ve sürecin başlatılması gerektiğini aktaran Bozdağ, Avar'ın başlangıçta bir müracaat yapmadığını aktardı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Rahmetli oluşundan, yani çok az bir süre önce müracaatı oldu. İşlemlere tekemmül ettirmeye sürdürürken bu arada rahmete kavuştu" ifadelerini kullandı.

Avar'ın vefatı, gözleri Anayasa Mahkemesine çevirdi. Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatları AYM’nin yaptıkları bireysel başvurunun hâlâ işleme konulmadığını ifade etmişti.

# 28 şubat davası # fetö # bekir bozdağ # anayasa mahkemesi # Vural Avar