Bakan Yanık: "Eşcinselliğin normalleştirilmesine göz yummayız"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dünyada LGBT propagandası yürütüldüğünü ifade ederek, "eşcinselliğin normalleştirilmesine, yayılmasını göz yumamayız" ifadelerini kullandı. Bakan Yanık, aynı zamanda LGBT propagandasının arkasında büyük bir ekonomik desteğin olduğunu ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, gazetecilerin Ankara temsilcileriyle kahvaltı programında bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yanık, LGBT ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık, "Dünyada maalesef çok keskin bir LGBT propagandası yürüyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, LGBT'ye dünyada büyük bir lobi ve ekonomik destek olduğunu belirterek, "Türkiye’de özellikle gençler veya aile değerlerine yönelik bir takım hassasiyetler, çalışmalar maalesef uzun zaman yaşam tarzına müdahale tepkisi ile karşılaştı. Eşcinsel vatandaşlarımız bizim vatandaşlarımız. Haklarını korumak ayrı bir konu. Bu devletin sorumluluğu ve bundan taviz veremezsiniz. Ama öbür taraftan eşcinselliği normalleştirmek, eşcinselliği kamusal alanda hiçbir problem değilmiş gibi kabul edilmesini sağlamayı bizden hiç kimse beklemesin. İkisi birbirinden ayrı şeyler" dedi.

Bakan Yanık, LGBT propagandasına karşı bireysel ve toplumsal çalışmaların yapılması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

- Dünyada keskin bir LGBT propagandası yürütülüyor. Bunun arkasında büyük bir ekonomik desteğin olduğu, lobi desteğini yürütüldüğü biliniyor. Biz sadece kendi inanç değerlerimiz çerçevesinde değil, öbür taraftan insani değerleri çerçevesinde de eşcinselliğin normalleştirilmesine, yayılmasını göz yumamayız.

GÜNDÜZ KUŞAĞI PROGRAMLARI 

Gündüz kuşağı programları ve şiddet içerikli dizilerle ilgili kendilerinin de ciddi anlamda eleştirileri olduğuna dikkati çeken Bakan Yanık, bunları da ifade ettiklerini hatırlattı. RTÜK'le ortak çalışmaları olduğunu, bu kapsamda özellikle aile dostu yapımları desteklemeye ve özendirmeye dönük uygulamalar üzerinde çalıştıklarını dile getiren Yanık, "Geçtiğimiz aylar itibarıyla ilgili komisyonları da kurarak aile dostu yapımların desteklenmesi, onların özendirilmesi ve öne çıkarılması noktasında çalışmalar yapıyoruz." dedi. Reyting yarışının bir sonu olmadığını kaydeden Yanık, şunları söyledi:

- Mevzuattan kaynaklı imkanlarımızı, yetkilerimizi kullanıyoruz. Yasaların bize verdiği imkanları hiç gözünün yaşına bakmaksızın kullanıyoruz. Şikayet mekanizmaları gerekiyorsa harekete geçiriyoruz. Erişimin engellenmesiyle ilgili bir şey varsa bunları harekete geçiriyoruz. müracaatlarımızı yapıyoruz, takibini yapıyoruz. Bazen yayınlarda bir konu işlenmeye başlanıyor ve biz onun özellikle çocuklarla alakalı etkisini fark ettiğimiz an ilgili televizyonla temasa geçip 'lütfen bunu kaldırın' diyoruz. Bunlar hiç kamuoyunun duymadığı şeyler. Bizim daha fazla bir yetkimiz yok. Şöyle bir yetkim yok benim mesela, 'İşte bu kanal bunu yayınlıyor, kapattım kanalı.' Buna RTÜK'ün bile yetkisi yok. Bakanlık olarak bu meselelerle ilgili bilimsel çalışmaların da sonuçlarını ortaya koyup birtakım farkındalık çalışmaları yapıyoruz, sektör yöneticilerinin dikkatini bir meseleye toplamaya çalışıyoruz. Bizim daha fazla yapabileceğimiz bir şey yok. Keşke yaptırım imkanımız olsa. En fazla diyoruz ki bakın çok büyük zarar veren bir şey, şunu şöyle yaparsanız biz de size şöyle destek oluruz.
# aile ve sosyal politikalar bakanlığı # derya yanık